Cursa contracronometru pentru vaccin în laboratoarele germane
În cursa pentru elaborarea unui vaccin anti-COVID-19 au intrat numeroase companii din întreaga lume. Şi în Germania se cercetează intens – inclusiv cu ajutorul celulelor de drojdie, scrie Nicolas Martin într-o analiză pentru Deutsche Welle.
Michael Piontek îşi îmbracă halatul alb de laborator şi se apucă de lucru. Din frigider scoate celulele de drojdie cu care speră să înfrângă coronavirusul.
„Aceasta e comoara noastră. În ea zace întregul nostru know how. Cu ajutorul ei se poate începe producţia oriunde în lume”, explică microbiologul în vârstă de 60 de ani. “Comoara” sa este supravegheată în permanenţă cu ajutorul camerelor video şi a unui serviciu de pază.
Piontek speră ca vaccinul să ajungă în faza de a putea fi testat pe oameni. El a început deja după absolvirea studiilor cu cercetările pe bază de celule de drojdie. Compania pe care o conduce, Artes Biotechnology, cu sediul în Langenfeld, oraş din Renania de Nord-Vestfalia, a dezvoltat deja, folosind aceeaşi tehnologie, un vaccin contra Hepatitei B. Din aprilie, Piontek împreună cu cei 25 de angajaţi a săi lucrează la un vaccin anti-coronavirus. Cu ajutorul drojdiei, Artes poate produce o proteină care să genereze, la rândul ei, anticorpii necesari în combaterea COVID-19.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/cursa-contracronometru-pentru-vaccin-in-laboratoarele-germane.html