Românii care merg în Italia nu vor mai fi obligați să stea în carantină

Ministerul Sănătăţii din Italia a anunțat, vineri, că din 16 mai va elimina carantina obligatorie de cinci zile pentru persoanele care vin din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Israel, informează EFE, citată de Agerpres.
La intrarea în Italia, persoanelor provenite din țările Uniunii Europene, din Marea Britanie sau din Israel li se va cere doar un test negativ pentru coronavirus realizat cu maximum 48 de ore înainte.
Aprobată pentru săptămâna Paştelui catolic, măsura prevedea o perioadă de carantină de cinci zile pentru orice persoană care a stat timp de două săptămâni în una dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.
Pe de altă parte, ministerul a prelungit măsurile restrictive pentru zborurile provenite din Brazilia. Se experimentează, de asemenea, aşa-numitele zboruri libere de COVID-19 pe aeroporturile din Veneţia şi Napoli, precum şi pe cele din Milano şi Roma, pentru zborurile provenite din Canada, Japonia, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite, se informează într-o notă. În ceea ce privește zborurile provenite din Sri Lanka, India şi Bangladesh, Italia le-a interzis în urmă cu câteva săptămâni, o măsură menită să frâneze pătrunderea în ţară a variantei indiene de SARS-CoV-2.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/romanii-care-merg-in-italia-nu-vor-mai-fi-obligati-sa-stea-in-carantina-3549204