Arabii au cumpărat o bucată din România. Altă sumă uriașă va fi cheltuită în următorii 5 ani

Arabii de la multinaționala Al Dahra din Emiratele Arabe Unite au anunțat investiții suplimentare de jumătate de miliard de dolari pentru următorii cinci ani, după ce au cumpărat recent Insula Mare a Brăilei.
Arabii de la Al Dahra au anunțat luni că vor investi în România 500 de milioane de dolari în următorii cinci ani, în mai multe sectoare de activitate.

Decizia arabilor a venit în contextul unei vizite a echipei de management Al Dahra în România, potrivit unui comunicat al companiei din Emirate.

Al Dahra anunță că intenționează să achiziționeze și alte terenuri agricole în România și să investească în modernizarea portofoliului tehnologic și de producție.

Arabii de la Al Dahra au cumpărat vara acesta Agricost – cea mai mare fermă de cereale din Europa de Est, în suprafață de 57.000 de hectare.

„Al Dahra are în vedere achiziţionarea de teren agricol suplimentar în România şi va investi în modernizarea portofoliului existent de maşini şi tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o producţie anuală de 1 milion de tone metrice de cereale şi furaje combinate până în anul 2022″, spun reprezentanţii companiei.

Investiţiile arabiilor nu se opresc la achiziţia de terenuri, scrie Ziarul Financiar. Al Dahra mai vrea să cumpere un centru de colectare a cerealelor, adică silozuri cu o capacitate totală de 2 milioane de tone de cereal, şi un punct de operare în portul Constanţa pentru exportul de cereale şi importul de îngrăşăminte.

Ca urmare a adăugării Insulei Mari a Brăilei la portofoliul nostru global de proiecte agricole, ne dorim să extindem planurile de investiţii Al Dahra dincolo de agricultură, în servicii de calitate, cu valoare adăugată. Astfel de investiţii vor aduce beneficii pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă pentru cetăţenii români şi vor îmbunătăţi accesul produselor româneşti la pieţele internaţionale (…)”, a spus Khedaim Al Derei, vicepreşedinte Al Dahra.

Grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite are peste 5.000 de salariaţi în 20 de ţări și operează peste 160.000 de hectare în toată lumea.

Anuntul lor il puteti gasi aici http://gulftoday.ae/portal/59a04f3d-b940-4115-a341-2701ac3df37a.aspx

Articol preluat de pe realitatea.net

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *