Austria. Tânăr român, prins în mijlocul unui scandal monstru. A împărțit pumni în stânga și-n dreapta: „Români de rahat!“

Un român de 18 ani este anchetat pentru Vătămare corporală și tentativă de vătămare corporală, după ce ar fi bătut mai mulți tineri într-un parc din Horn, Austria. Băiatul spune că nu a suportat insultele lor, numindu-l „român de rahat“ și proliferând injurii al adresa sa și a mamei sale.
Cinci puncte sunt enumerate în rechizitoriu cu privire la un cetățean român de 18 ani, care și-a finalizat studiile în Austria începând cu clasa a VII-a. Tânărul este acuzat că ar fi cauzat trei vătămări corporale și două tentative de vătămare corporală, însă el se declară vinovat pentru o singură acuzație.

Pe tinerii cu care intrat în dispută i-a întâlnit în octombrie în Horner Stadtpark, după ce cu toții ar fi consumat alcoolul. „Nu-mi amintesc exact”, spune acuzatul, care era sub influența băuturilor alcoolice atuncit. Un tânăr de 15 ani l-ar fi provocat, insultându-l cu „străini de rahat”. „Fie beți ceva cu noi, fie mergeți”, i-ar fi răspuns tânărul de 18 ani.
A împărțit pumni în stânga și-n dreapta: „Români de rahat!“

Apoi situația ar fi escaladat și au fost adresate înjurături, iar tânărul român al-a atacat cu pumnul pe băiatul de 15 ani. Deți românul de 18 ani și-a cerut scuze, tânărul de 15 ani „a continuat să mă provoace și să-mi abuzeze verbal mama”. Alții l-au atacat, tânărul de 18 ani a dat peste o bordură și a căzut pe spate, după care un tânăr de 18 ani s-a așezat pe el și l-a lovit cu pumnii, potrivit Non.at.

Al doilea tânăr de 18 ani, chemat ca martor, recunoaște că l-a luat pe suspect și l-a împins la pământ. „L-am lovit., de 10 pînă la 15 ori cu pumnii.

Când s-au ridicat din nou, inculpatul i-a dat patru pumni, după ce i s-ar fi adresat cu „rahat românesc”. „De fapt nu m-am certat”, spune tânărul de 15 ani. „A vrut să mă atace din nou”, mai spune el. „Am plecat apoi pentru că a devenit prea mult pentru mine”.

Judecătorul raional a amânat ședința pentru a asculta martori suplimentari.
Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/austria-tanar-roman-prins-in-mijlocul-unui-scandal-monstru-a-impartit-pumni-in-stanga-si-n-dreapta-romani-de-rahat_466054.html