Autocar cu români, blocat în Austria. Oamenii legii, șocați că așa ceva a putut circula pe drumurile publice: Șoferii români, arestați.

Autocar românesc, cu 10 cetățeni români la bord, blocat în urma unui control pe o austostradă din sudul Austriei. Pe lângă numeroasele defecțiuni tehnice ale vehiculului, polițiștii au confiscat aproximativ 3100 de grame de canabis, precum și trei sticle de soluție de canabis.
Miercuri după-amiază, polițiștii au desfășurat un punct de control de-a lungul autostrăzii sudice. În acest proces, au scos din circulație un autocar românesc. Pe lângă numeroasele defecțiuni tehnice ale vehiculului, polițiștii au confiscat aproximativ 3100 de grame de canabis din plante, precum și trei sticle de soluție canabis din plante.

Operațiunea principală a avut loc cu sprijinul Biroului Federal de Poliție Criminală, al biroului vamal, al poliției autostrăzilor, al patrulelor de câini de serviciu și al Centrului de Testare din Styria. De asemenea, au fost asigurate de ofițeri din cadrul grupului operativ Cobra și al brigăzii antidistrugere din Styria.

În jurul orei 15.00, polițiștii au oprit un autocar românesc, cu zece pasageri la bord, la popasul Kaiserwald din Graz-Umgebung.

Polițiștii au observat defecte superficiale pe vehicul și au cerut celor doi șoferi o inspecție mai amănunțită la punctul de control al traficului din Ilztal. La scurt timp după aceea, autocarul românesc a fost supus unui control intensiv al conducătorului auto și al pasagerilor.

Oamenii legii, șocați că așa ceva a putut circula pe drumurile publice.

Suspiciunea că autobuzul avea mai multe defecte grave a fost confirmată: crăpături în parbriz, grinzi de oțel ruginite, sistem de aer comprimat defect, defecte la sistemul de frânare. Din cauza pericolului iminent, a trebuit să se interzică la fața locului continuarea călătoriei.

În timpul verificării vehiculului, polițiștii au confiscat, de asemenea, stupefiante. Canabisul pe bază de plante era ascuns într-un încălzitor de apă. Un câine de serviciu de la biroul vamal a oferit indiciul decisiv. Poliția i-a arestat apoi pe cei doi șoferi de autobuz români.

În timpul interogatoriului, aceștia nu au mărturisit că sunt suspectați de deținere de stupefiante. Procuratura din Graz a dispus ca aceștia să fie reținuți și trimiși la închisoarea Graz-Jakomini.
Citește mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/autocar-cu-romani-blocat-in-austria-oamenii-legii-socati-ca-asa-ceva-a-putut-circula-pe-drumurile-publice-soferii-romani-arestati_495166.html