Autoritățile din Austria vor sa trimita un violator de copii din Alba să-și ispășească pedeapsa in România: Ce orori a comis acesta în cele două țări

Un bărbat din judeţul Alba condamnat în Austria, de două ori pentru abuz sexual grav cu minori ar putea să-și ispășească pedeapsa în tară după ce autorităţile judiciare austriece au cerut transferarea într-un penitenciar din România.
Românul judecat în Austria a fost condamnat ultima dată în septembrie 2018, în cazul său fiind pronunţată o sentinţă de 13 ani de închisoare pentru comiterea a două infracţiuni de abuz sexual grav cu minori, a unei infracţiuni de „abuz al unei relaţii de autoritate”, precum şi pentru o infracţiune de ”reprezentări pornografice cu minori”, incriminată de Codul penal austriac.
În primăvara aceluiaşi an, individul mai fusese condamnat odată la pedeapsa de 366 zile închisoare şi internarea sa „într-o instituţie pentru infractori mintali anormali”, după cum se arată în sentinţa pronunţată la data de 14.03.2018 de Tribunalul Landului Linz.

Individul comisese însă abuzuri similare şi înainte de ajunge în Austria.

„În fapt s-a reţinut că: la data de 01.09.2013, în locuinţa sa din Linz persoana condamnată a întreprins un act sexual vaginal cu minora Joana B. L. în vârstă de 2 ani şi 8 luni, folosindu-se de împrejurarea că avea în grijă pe această minoră.
La data de 17.08.2013 în România, persoana condamnată a atins cu organul său sexual vaginul minore în vârstă de 3 ani şi 10 luni, ejaculând pe coapsa acesteia. A înregistrat acţiunile de abuz sexual descrise mai sus cu cele două minore.

A stocat şi deţinut prin mijloace de înregistrare electronice date fotografice şi fotografii reale ale unor acte sexuale cu persoane minore, precum şi fotografii reale ale unor persoane minore, care servesc la excitarea sexuală a celui care le priveşte”, se arată în considerentele deciziei Curţii de apel Alba Iulia (www.rolii.ro), care a judecat cererea formulată la sfârşitul anului trecut de autorităţile judiciare austriece privind recunoaşterea sentinţelor aplicate în Austria.
Individul nu şi-a dat acordul pentru executarea pedepsei în România, dar pe numele lui a fost emis un ordin de expulzare.
Citeşte întreaga ştire:https://ziarulunirea.ro/autoritatile-din-austria-vor-sa-trimita-un-violator-de-copii-din-alba-sa-si-ispaseasca-pedeapsa-in-romania-ce-orori-a-comis-acesta-in-cele-doua-tari-628866/