Autoritățile române au pregătit 7 zboruri pentru a aduce acasă românii rămași blocați în Spania, Franța și Marea Britanie

Mai mulți cetățeni români din Spania, Franța și Marea Britanie vor fi repatriați cu șapte curse aeriene organizate special de autorități.
Românii din Spania, Franța și Marea Britanie vor fi repatriați cu zboruri umanitare
Cursele aeriene vor fi organizate în perioada 21-24 mai pentru a-i aduce acasă pe românii rămași pe drumuri pe meleaguri străine.
„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, urmare demersurilor întreprinse la nivelul misiunilor diplomatice ale României în străinătate şi la nivelul Centralei MAE s-a decis următorul lucru.

Așadar, în perioada 21 – 24 mai vor fi organizate şapte zboruri din state europene (Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord) pentru cetăţenii români aflaţi în situaţia descrisă mai sus“, au transmis reprezentanții MAE.

Românii aflați în situații dificile vor fi repatriați cu mai multe zboruri din Madrid (21 și 24 mai), Barcelona (21 și 24 mai), Malaga (22 mai), Londra (23 mai) și Paris (23 mai), conform news.ro.
Citeşte întreaga ştire:https://www.fanatik.ro/autoritatile-romane-au-pregatit-7-zboruri-pentru-a-aduce-acasa-romanii-ramasi-blocati-in-spania-franta-si-marea-britanie-19204286