Biletele de avion din perioada Revelionului, cu 15% mai scumpe faţă de anul trecut

Din ce în ce mai mulţi români aleg să călătorească de Revelion în destinaţii europene sau chiar intercontinentale, conform unei analize a agenţiei online de turism, Vola.ro. Astfel, anul acesta este aşteptată o creştere cu până la 20% a rezervărilor cu dată de plecare în preajma Crăciunului şi retur după Anul Nou, dar şi o creştere a preţului mediu al biletelor de avion, depăşindu-se pragul atins în ultimii ani. Cele mai căutate destinaţii rămân capitalele şi marile oraşe europene, dar se observă o creştere a interesului pentru destinaţiile din zona Orientului Mijlociu, precum Israel şi Dubai, dar şi pentru destinaţiile mai îndepărtate precum Bangkok, New York şi chiar Sydney.

Londra, Milano şi Bruxelles se află în topul preferinţelor românilor pentru vacanţa de Revelion, urmate îndeaproape de Roma şi Paris, conform unui studiu Vola.ro. Preţul unui bilet de avion spre Londra începe de la 70 euro pentru perioada 29 decembrie – 6 ianuarie, iar la Milano românii pot ajunge cu 50 euro dacă aleg data de plecare 27 decembrie şi întoarcerea pe 4 ianuarie. Şi tarifele pentru Roma se menţin sub 100 de euro, un bilet dus-întors Bucureşti-Roma fiind astăzi 73 euro/persoană. Roma este, de altfel, una dintre principalele alegeri ale turiştilor pe întreaga durată a anului, fiind o destinaţie accesibilă, atât datorită multiplelor curse low-cost, cât şi tarifelor prietenoase practicate de hoteluri.

Potrivit agenţiei de turism online, asistăm la o creştere a rezervărilor pentru vacanţe în afară Europei de Revelion, iar turiştii care caută soare şi climă blândă sau chiar oportunităţi de plajă în această perioadă a anului, dar nu doresc să zboare în locuri prea îndepărtate, aleg vacanţele în Turcia, Dubai sau Israel. În ceea ce priveşte destinaţiile intercontinentale, Asia şi Statele Unite sunt în topul alegerilor românilor în ultimii ani conform Vola.ro.

Cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în Bangkok vor plăti pentru un zbor cu plecare în dată de 30 decembrie şi întoarcere în 15 ianuarie tarife începând cu 990 euro dacă rezervă acum pe Vola.ro. O alegere exotică, foarte populară, dar ceva mai ieftină pentru perioada de Revelion este Singapore, unde biletele de avion costă aproximativ 1.100 de euro pentru o călătorie ce începe în 28 decembrie şi se termină chiar înainte de Sfântul Ion, pe 6 ianuarie.

Conform statisticilor, preţurile medii plătite de români pentru biletele de avion cu destinaţii atât din Europa, cât şi din afară continentului au cres-cut în ultimul an şi se preconizează în continuare creşteri, dată fiind cererea din ce în ce mai mare de vacanţe pe final de an. Astfel, dacă în 2018 turiştii au plătit, în medie, pentru un bilet de avion cu plecare în decembrie, în preajma Revelionului şi întoarcere la începutul lunii ianuarie, 141 euro, anul acesta pentru acelaşi serviciu costul este de 163 euro pentru destinaţiile europene, o creştere de 16%. În 2019 majorarea pentru zborurile intercontinentale este de doar 3% în medie, comparativ cu 2018, de la 474 euro la 487 euro.
Românii care aleg să petreacă Revelionul în ţară, optează conform specialiştilor Vola.ro pentru Timişoara şi Cluj-Napoca, oraşe urmate îndeaproape de Oradea. Pentru preţurile biletelor de avion pe zboruri interne se observă un trend descendent comparativ cu cele pe destinaţii externe, veste bună pentru românii care doresc să economisească timpul petrecut pe şoselele din ţară.

„Începând din acest an, turiştii româ-ni au posibilitatea să recupereze contravaloarea biletului de avion în proporţie de 90%, în cazul în care nu mai pot călători din orice motiv susţinut de documente doveditoare, de la problemele medicale minore ale celui care călătoreşte sau ale copiilor în grijă, la evenimente neprevăzute la locul de muncă sau motive personale, de altfel neacoperite de asigurările standard.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.
Citeşte întreaga ştire:https://www.bursa.ro/biletele-de-avion-din-perioada-revelionului-cu-15-procente-mai-scumpe-fata-de-anul-trecut-68086833