Cazul unei românce dispărute de mai bine de o lună în Belgia a alertat autoritățile. Soțul femeii a fost arestat, este principalul suspect.

Dispariția unei românce de 31 de ani, stabilită în Belgia, a pus în alertă Poliția Federală din Belgia. Lucia Alexandroae este de origine română, dar are cetățenie luxemburgheză de mai mulți ani și locuia, împreună cu soțul ei și fetița lor, Diana, de numai doi ani și jumătate, într-un sat dintre frontiera cu Luxemburg și d’Arlon. Femeia lucra ca statistician, în Luxemburg, la firma Eurostat Sorgetti, făcând zilnic naveta Belgia-Luxemburg.

Cazul unei românce dispărute de mai bine de o lună în Belgia a alertat autoritățile
Cazul unei românce dispărute de mai bine de o lună în Belgia a alertat autoritățile! Lucia Alexandroae a fost văzută ultima dată pe 6 decembrie anul trecut, la un centru comercial, McArthurGlen, de lângă d’Arlon, dar femeia a mai vorbit la telefon cu una din surorile ei, Ancuța Roman, din România. Apoi s-a așternut complet tăcerea. În momentul în care surorile ei, Aurica Mihalache, din Londra, și Ancuța Roman, dintr-o localitate din Maramureș, au alertat Poliția locală, soțul Luciei s-a dus și el la poliție spunând că soția sa ar fi plecat cu un alt bărbat. Surorile Luciei exclud această variantă întrucât Lucia nu și-ar fi părăsit niciodată fetița.

Din relatările Auricăi Mihalache și Ancuței Roman, Ion, soțul surorii lor ar fi ținut-o sub control strict pe Lucia, femeia plângându-se adeseori că era bătută de bărbat. Acesta i-ar fi deținut și cardul, făcându-se stăpân absolut pe conturile Luciei. I-ar fi preluat până și controlul asupra paginii sale de Facebook, interzicându-i acesteia să mai posteze sau să comunice cu cineva prin intermediul rețelei de socializare.
Soțul Luciei: „Vei fi a doua Elodia!”
Terorizată de comportamentul agresiv al bărbatului și de tot răul pe care i-l făcea, Lucia Alexandroae i-ar fi spus acestuia că vrea să divorțeze, în replică, bărbatul i-ar fi zis că dacă bagă actele de divorț, o va omorî și va deveni al doilea caz „Elodia”, celebrul caz de dispariție a Elodiei Ghinescu, din urmă cu mai mulți ani.

Ultima oară când Lucia a vorbit cu cineva din familie, la telefon, a fost pe data de 8 decembrie când a fost sunată de Aurica Mihalache, din Anglia. Lucia i-a spus atunci că aștepta să I se întoarcă bărbatul acasă și că trebuia să o culce pe Diana, fetița ei, și au încheiat rapid convorbirea. De atunci nu s-a mai știut nimic de ea.
Manichiurista Luciei, mințită de Ion Alexandroae
Interesant este că pe 13 decembrie, Lucia avea programare la manichiuristă. Aceasta, văzând că femeia nu vine la salon, a sunat-o, dar fără niciun răspuns. Atunci s-a dus până la ea acasă, manichiurista locuind foarte aproape de casa soților Alexandroae. A bătut la ușă și i-a deschis Ion, soțul Luciei, care i-a zis că Lucia a plecat de acasă și că nu se mai întoarce.

Interesant că Poliția din d’Arlon, deși alertată de cele două surori, dar și de colegii Luciei, care au făcut acest lucru când au văzut că nu mai vine la birou, nu a reacționat în mod hotărât, mergând pe varianta așteptării, dar pe spusele soțului, care continua să spună că soția sa a părăsit domiciliul conjugal.

Depozite bancare și patru case în patru țări
De reținut și faptul că surorile Luciei aflaseră de la aceasta că Ion, bărbatul ei, și-ar fi făcut un depozit bancar de 75.000 de euro din veniturile comune, fiind, totodată și proprietar pe patru locuințe, în Sterpenich, Belgia, în Dreis, Germania, în Maastricht, Olanda, deținând, totodată, și un apartament în România, în Brașov. Toate aceste proprietăți fiind, de fapt, trecute pe numele surorii lui pentru a induce în eroare autoritățile.

De consemnat și faptul că Ion Alexandroae ar fi spus polițiștilor din d’Arlon că în România ar fi fost agent în cadrul Serviciului Român de Informații, ulterior aflându-se, însă, că nu fusese decât un agent la o firmă de pază. De fapt, individual cunoștea sistemul serviciilor secrete din România, Tatăl său, Ioan, fiind, până la pensionare, polițist în Medgidia. După dispariția Luciei, Ioan, bunicul celei mici, Diana, și bunica, Ana, au plecat în d’Arlon ca să aibă grijă de copil.
Ion Alexandroae a fost arestat azi. Terenul casei excavat. Suspiciuni de crimă
Lucrurile s-au precipitat, însă, iar presiunea și insistența surorilor Luciei i-au determinat pe polițiștii belgieni să acționeze. Chiar în cursul zilei de azi Ion Alexandroae a fost arestat de către Poliția Federală belgiană, ca suspect principal în în acest caz de dispariție.

Tot astăzi, mai multe utilaje au început să escaveze terenul casei soților Alexandroae, existând suspiciuni și chiar indicii că trupul femeii ar fi îngropat acolo.
Citește mai multe informații:https://www.impact.ro/cazul-unei-romance-disparute-de-mai-bine-de-o-luna-in-belgia-a-alertat-autoritatile-sotul-femeii-arestat-pentru-suspiciuni-de-crima-exclusiv-468861.html