Cercetătorii olandezi au descoperit că vitamina K ar ajuta în lupta împotriva COVID-19

Cercetătorii din Olanda au găsit o legătură între deficiența de vitamina K – care se găsește în ouă, spanac și brânzeturile cu mucegai albastru – și cele mai grave efecte ale COVID-19.
Potrivit Digi24, pacienţii ajunși la ATI sau care au murit din cauza noului coronavirus s-au dovedit a fi deficienţi de vitamina K. Cercetătorii care studiază pacienţii internaţi la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen au explicat beneficiile vitaminei K, după ce au descoperit o legătură între această deficienţă şi cele mai grave efecte ale coronavirusului, scrie Mediafax.

Noul coronavirus provoacă coagularea sângelui şi duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Vitamina K, care este ingerată prin alimente şi absorbită în tractul gastro-intestinal, ajută la producerea de proteine ​​care reglează coagularea şi pot proteja împotriva bolilor pulmonare.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/cercetatorii-olandezi-au-ajuns-la-concluzia-ca-vitamina-k-ar-ajuta-la-lupta-impotriva-covid-19-169051