Coronavirusul îngheață următoarea revoluție industrială din Marea Britanie

În țara care a fost pionierul primei revoluții industriale din lume, în secolul al XVIII-lea, următoarea etapă pare să fie înghețată de coronavirus.
Marea Britanie mai are de așteptat ca robotica și inteligența artificială să accelereze așa cum se întâmplă la nivel global în economiile avansate. Covid-19, dar și Brexitul reușesc să împiedice progresul, relatează Bloomberg.

“În cele din urmă, întreprinderile vor trebui să se automatizeze, deoarece sunt doar mai ieftine și mai bune – mai bune și pentru angajați“, a spus Tera Allas, director de cercetare și economie la McKinsey, citat de Bloomberg. „În sectoarele care sunt competitive, fie le automatizăm și continuăm să fim competitivi, fie altcineva le automatizează și ne livrează nouă mărfuri, din alte țări.”
Industria producătoare din Marea Britanie are doar 89 de roboți la 10.000 de lucrători, comparativ cu peste 900 din Singapore, potrivit Federației Internaționale de Robotică. Acesta este cel mai scăzut nivel al oricărei economii majore, țara fiind depășită de Franța (177), Italia (212) și Germania (346).

Un motiv pentru investițiile reduse este și incertitudinea legată de Brexit și redefinirea relației comerciale cu UE. În plus, pandemia de coronavirus a afectat și ea bugetele.

E mai scump să angajezi oameni în pandemie
Totodată, peste 80% dintre liderii europeni au declarat că trecerea la tehnologia de automatizare se va accelera probabil din cauza pandemiei, arată un sondaj realizat de EY.

Însă guvernul britanic trebuie să ia măsuri pentru a stimula o revoluție tehnologică care va crea o economie „mai rapidă și mai inteligentă” și va dota companiile pentru lumea post-pandemică, relatează The Mail.

„Acum este mult mai scump să angajați oameni, deoarece trebuie să vă faceți griji cu privire la distanțarea socială, la echipamentele de siguranță, la testare și urmărire”, a spus Allas de la McKinsey. „Covid în sine a schimbat masiv condițiile pe piața muncii”.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/coronavirusul-ingheata-urmatoarea-revolutie-industriala-din-marea-britanie-183776