Cum grăbește Marea Britanie studiile pentru vaccinul anti-COVID
Descoperirea unui vaccin anti-COVID-19 a devenit scopul comun al statelor lumii. Cu amenințarea valului al doilea al pandemiei, țările încearcă să grăbească procesul de descoperire a antidotului. Marea Britanie, una dintre cele mai afectate state de noul coronavirus, aplică o metodă mai puțin recomandată și anume, va infecta, în mod deliberat, cu COVID-19 o serie de 90 de pacienți, care vor fi atent monitorizați. Aceștia vor face parte din studiul privind lansarea unui vaccin anti-COVID, scrie metro.co.uk.
Subiecții studiului vor fi expuși noului coronavirus începând cu luna ianuarie, cu scopul de a grăbi crearea unui vaccin. Guvernul a numit acest proces ”studiile provocării umană” (human challenge studies), prin care cei expuși la virus vor primi înainte o mostră de antidot, pentru a umări efectele.
Dacă va fi aprobată inițiativa, Marea Britanie ar putea deveni prima țară din lume care infectează, în mod intenționat, oamenii, ca parte a procesului de vaccinare.
Participanții vor avea între 18 și 30 ani, vor fi în număr de 90 și se vor afla sub observarea medicilor și a cercetătorilor britanici, care vor analiza efectele vaccinului administrat.
Inițiatorii speră ca studiul să înceapă în ianuarie, având, cel mai probabil, rezultate în luna mai 2021.
Guvernul a anunțat că a investit aproximativ 33,6 milioane de lire sterline pentru ca studiul să fie susținut de Imperial College London, hVIVO și de Royal Free London NHS Foundation Trust. Scopul inițial al acestui experiment era să descopere cât de mică ar trebui să fie cantitatea de virus, astfel încât să infecteze un grup de tineri sănătoși.
Studiul se va afla sub conducerea Spitalului Royal Free din Londra, iar tinerii selectați vor fi recompensați. După acest studiu, voluntarii vor fi urmăriți timp de 1 an, pentru a evita eventualele consecințe negative.
Citeşte întreaga ştire:https://www.wall-street.ro/articol/Sanatate/262426/cum-grabeste-marea-britanie-studiile-pentru-vaccinul-anti-covid.html#gref