Facturi mai mari pentru electricitate, gaz și internet pentru românii din Irlanda

Consumatorii se confruntă cu facturi mai mari pentru electricitate, gaz și internet în anul următor, după o serie de creșteri ale prețurilor de către furnizori.
Costul facturii medii de gaze la Bord Gáis va crește cu 12,7% pe 8 august, în timp ce factura medie a energiei electrice va crește cu 11,6%. Acest lucru va duce la creșterea facturii anuale tipice de gaz a unui client cu 100,32 euro sau cu 136,68 euro pe an pentru clienții de energie electrică.
Anunțurile vin după o serie de creșteri recente ale prețurilor la cei mai importanți furnizori de energie din țară, inclusiv Electric Ireland, Flogas, Pinergy și Panda Power, toți care au pus scumpirile pe baza creșterilor prețurilor de achiziție.
Dave Kirwan, director general Bord Gáis Energy, a declarat că au existat creșteri susținute ale pieței angro în ultimele șase luni și că trebuie să reflecte aceste costuri mai mari în prețurile facturilor. “Am căutat să atenuăm acest impact și nu am luat această decizie cu ușurință, dar presiunile angro sunt o provocare ale pieței pe care nu o putem controla”, a spus el.
Prețurile irlandeze sunt cu 23% peste media Uniunii Europene. Potrivit Eurostat, prețurile energiei electrice din Irlanda sunt deja cu 23% peste media UE și al patrulea cel mai scump din UE din cele 27 de națiuni. Prețurile la gaz sunt pe locul 7 la cele mai scumpe din UE.
Între timp, Eir își va crește prețurile la internet de mare viteză și telefoane pentru unii dintre clienții săi cu 8%, cu 72 euro în plus anual față de factura medie.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiripesurse.ro/facturi-mai-mari-pentru-electricitate-gaz-si-internet-pentru-romanii-din-irlanda_1886784.html