Fetiţă disputată de două familii. Părinţii i-au rămas în Olanda, naşii au adus-o în România şi vor s-o păstreze

O fetiţă de 3 ani şi jumătate, din Aleşd, este disputată de două familii. Copila a fost adusă în ţară de naşii de botez, pe când fetiţa avea un an şi jumătate, cu acordul părinţilor care locuiau în Olanda. În prezent, părinţii doresc să îşi recupereze fata, dar naşii nu mai doresc să înapoieze copilul, considerând că viitorul fetiţei ar fi incert cu cei doi oameni care s-au reîntors în ţară.
Tatăl fetiţei a spus că a dat copilul naşilor deoarece trebuia să se opereze la picior şi nu putea avea grijă de ea. Naşii au cu totul o altă variantă. Pe când fetiţa avea un an şi jumătate, chiria la apartamentul în care locuiau cu toţii în Olanda nu le-a mai fost prelungită şi solicitarea de a aduce fetiţa în România ar fi venit chiar din partea părinţilor ei. Florin, naşul fetiţei, spune că „părinţii spun că nu aveau cum să aibă grijă de fetiţă, să o ducă la ei, în România”. Ileana, mama fetiţei, este plecată în Olanda de mulţi ani, unde a lucrat pe post de cameristă la diferite hoteluri, alături de soţul ei, Iulian. Aceasta este momentan în şomaj. Ileana mai are un copil, care se află însă în custodia tatălui biologic. Autorităţile din România şi Olanda au început anchete sociale pentru a stabili unde ar trebui să fie crescută micuţa. Inspectorii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Bihor spun că, din punctul lor de vedere, copilul este, în momentul de faţă, foarte bine îngrijit, însă cele 2 state vor continua să facă anchete, conform AlesdOnline.ro. Naşii îi suspectează pe părinţi de interese financiare ce le-ar putea avea dacă şi-ar recupera fetiţa. Pentru că între cele două familii nu pare a exista o înţelegere, avocaţii au înaintat plângeri penale.

Citeste mai mult: https://adevarul.ro/locale/oradea/fetita-disputata-doua-familii-parintii-i-au-ramas-olanda-nasii-adus-o-romania-vor-s-o-pastreze-video-1_607c2a365163ec42711b1527/index.html