Franța nu va impune o carantină națională dacă un al doilea val de COVID-19 ar veni în toamnă. „Consecințele economice ar fi majore”

Jean-Francois Delfraissy, președintele Consiliului Științific din Franța, a declarat că guvernul francez are în plan patru scenarii pe care le analizează pentru sfârșitul anului 2020.
Medicul Jean-Francois Delfraissy, care se ocupă de planul de măsuri pentru combaterea pandemiei din Franța, a afirmat că nici în scenariul patru, care este cel mai grav, nu se va impune carantina națională.

„Indiferent de ce se întâmplă, nu vom putea impune măsuri generale de carantină”, spune Jean- Francois Delfraissy, potrivit Mediafax.

„Populația nu ar accepta, consecințele economice ar fi majore, iar din punct de vedere medical nu este un deziderat. În afară de bolnavii COVID-19 sunt și alți pacienți cu alte boli ce au întârzieri din cauza situației”, a mai spus medicul.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/franta-nu-va-mai-impune-o-carantina-nationala-daca-un-al-doilea-val-de-covid-19-ar-veni-toamna-consecintele-economice-ar-fi-majore-168930