Franţa. Şofer român de autocisternă, la un pas să producă o tragedie pe o autostradă

Un şofer român a condus, duminică, o autocisternă pe autostrada A29, pe direcția Saint-Quentin / Amiens. Participanţii la trafic au anunţat poliţia rutieră, deoarece camionul românului mergea în zigzag. Cu toate că ceilalţi şoferi au încercat să-l oprească, cisterna condusă de român şi-a continuat drumul, punând în pericol mai multe vieţi.
În trafic, autocisterna îşi modifică brusc viteza şi se deplasa pe două benzi de circulație. Jandarmii l-au găsit la ora 12.15 dimineața, parcat pe banda de urgență lângă Blangy-Tronville. Oamenii legii au stabilit că românul avea o alcoolemie de 3 grame de alcool în sânge. Românul în vârstă de 42 de ani a fost reţinut. El a fost condamnat miercuri, 4 noiembrie, scrie premium.courrier-picard.fr.

În faţa instanței din Amiens, miercuri dimineaţa, şoferul român a explicat că a petrecut, cu o zi înainte, și că a băut vin roșu. „Eram obosit şi căutam ceva în frigider”, a explicat românul de ce mergea în zigzag pe autostradă. Acesta i-a asigurat pe magistraţi că nu bea în timpul săptămânii.

Procuratura a cerut o pedeapsă grea pentru român: 6 luni de închisoare. Avocatul șoferului român de camion a spus că că bărbatul, de 23 de ani, „a început să bea în urma unor probleme de familie „. Românul a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 3 luni cu interdicția de a conduce în Franța pentru un an.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/franta-sofer-roman-de-autocisterna-la-un-pas-sa-produca-o-tragedie-pe-o-autostrada_455727.html