Germania confirmă primul caz de pestă porcină africană

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat în estul Germaniei, lângă graniţa cu Polonia, a anunţat, joi, ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmit DPA şi Reuters citate de Agerpres.
Boala, care nu este periculoasă pentru oameni, nu a fost găsită la un animal de fermă, ci la la un mistreţ din landul rural Brandenburg, care înconjoară Berlinul, a precizat oficialul german, adăugând că testele efectuate la laboratorul Institutului Friedrich-Loeffler au confirmat prezenţa maladiei. Germania este cel mai mare producător de carne de porc din Europa şi al doilea cel mai mare exportator de carne de porc din UE pe pieţele din afara blocului comunitar. Există temeri că exporturile Germaniei de carne de porc, în special spre China şi alte regiuni asiatice, ar putea fi ameninţate, din cauza pestei.
În perioada aprilie – iunie 2020, Germania a exportat în China aproximativ 158.000 tone de carne de porc, în valoare de 424 milioane de euro, dublu faţă de cantitatea livrată în perioada similară din 2019, arată datele publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis). Epidemia de pestă porcină africană a provocat o scădere cu cel puţin 40% a efectivelor de porci în China, ceea ce dus la majorarea importurilor şi la o creştere record a preţurilor pentru carnea favorită în statul asiatic.
Recent au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece ţări din Europa, mistreţii fiind suspectaţi de răspândirea epidemiei. Unele state au impus interdicţii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pestă porcină africană.
Citeşte întreaga ştire:https://www.economica.net/germania-confirma-primul-caz-de-pesta-porcina-africana_189738.html