Furtună devastatoare în Germania, cu victime și trafic blocat. Pompierii și serviciile de salvare sunt în alertă continuă

Furtuna „Fabienne” a costat, până acum, viața unui om și a provocat uriașe daune materiale în sudul și centrul Germaniei. În dimineața zilei de luni, traficul feroviar este încă restricționat. Pompierii și serviciile de salvare sunt în alertă continuă. Cele mai afectate de furtună sunt sudul landului Hessen, o parte din Turingia și o serie de regiuni din Renania-Palatinat, Baden-Württemberg, Bavaria și Saxonia. Într-un camping bavarez, un copac a căzut și a ucis o femeie de 78 de ani, după cum a anunțat poliția. Femeia a suferit răni grave și a murit la locul accidentului.
Și în Baden-Württemberg au existat victime. Un băiat de patru ani a fost rănit grav de un copac în cădere. În Epfenbach, din zona Rhein-Neckar, o puternică rafală de vânt a doborât un fag peste mașina în care se afla băiatul. Potrivit poliției, acesta a suferit răni severe la cap și a fost dus la spital cu un elicopter de salvare.

În multe zone din sudul și centrul Germaniei, drumurile au fost închise, pentru a fi debarasate de copacii doborâți la pământ. În Saxonia, în special zona Erzgebirgskreis a fost lovită din greu. „Persoanele care ne-au sunat au relatat chiar despre o tornadă”, a spus un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri. Au zburat acoperișuri, iar la o clădire s-a intervenit imediat pentru susținerea ei, prăbușirea acesteia fiind iminentă.

Furtuna a blocat și importante rute feroviare. O purtătoare de cuvânt a Deutsche Bahn a spus că, în sudul țării, numeroși arbori au căzut pe șine sau peste liniile de electricitate. Ore în șir, traficul a fost restricționat din cauza distrugerilor provocate de furtună.

În dimineața zilei de luni, ruta dintre Nürnberg și Regensburg a fost inchisă. Între Nürnberg și Stuttgart, traficul feroviar a fost reluat, în regim limitat. Traseul dintre Würzburg și Ansbach este accesibil numai pe o singură linie.

Duminică seară au avut loc întreruperi și întârzieri pe traseul dintre Berlin și München, precum și între Frankfurt și Heidelberg, respectiv Frankfurt și Mannheim.În Stuttgart, München, Nürnberg, Regensburg și Basel, trenul a oferit trenuri hoteliere, pentru a găzdui pasagerii blocați.

Purtătorul de cuvânt al căilor ferate a anunțat că și în cursul zilei de luni ar putea surveni întârzieri: „Faptul că trenurile și personalul nu se află unde ar trebui să fie, poate avea un impact”.

Și aeroportul din Frankfurt a raportat probleme de trafic, duminică seară. Din cauza vremii nefavorabile, există întârzieri și ocazionale anulări de curse. Peste douăzeci de zboruri au fost anulate, în special între orele 16 și 18, după cum arată site-ul aeroportului. Pasagerii au fost informați încă de duminică seara, să-și programeze suficient timp pentru îmbarcare.

Furtună „Fabienne” a dat peste cap și traficul aerian din Elveția, după cum a raportat Agenția SDA. La aeroporturile din Zurich, Basel și Geneva au existat întârzieri semnificative la aproape toate decolările și debarcările de duminică seară.

Intensitatea furtunii a scăzut acum. Au existat temeri că Oktoberfest de la München va trebui întreruptă, iar persoanele vor fi evacuate din corturile amenajate pentru serbarea berii. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. Orașul München a anunțat aceasta duminică seara, citând conducerea Oktoberfest, care declarase anterior pe Twitter: “Furtuna s-a terminat. Nu a existat nicio evacuare”.

Artocol preluat de pe Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *