Germania înăspreşte măsurile anti-Covid

Mai puţini participanţi la petreceri şi închiderea localurilor mai devreme în focarele de infecţie – acestea sunt primele măsuri asupra cărora au căzut de acord premierii de land şi cancelara Angela Merkel.
La Berlin s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară cancelara Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri federale pentru a stabili măsuri unitare de combatere a pandemiei, în contextul înmulţirii numărului de infectări cu coronavirus în ultima vreme. Angela Merkel a cerut landurilor să depună eforturi comune în vederea gestionării pandemiei. Potrivit participanţilor, responsabila creştin-democrată a întrebat: „Vrem să facem un pas curajos sau vrem să ne întâlnim săptămână de săptămână, la fel ca în primăvară?” Şefa executivului german a subliniat că un nou lockdown, adică suspendarea vieţii sociale şi economice la fel ca în primăvară trebuie neapărat evitat.
Din cercul participanţilor a devenit cunoscut că în aşa-numitele regiuni de risc, unde se înregistrează un număr mare de infectări, ora de închidere a localurilor va fi 23.00. Concret, guvernul federal şi cele regionale au decis în plus ca serbările private să fie limitate, în regiunile în care numărul infectărilor creşte accelerat, la maximum 10 participanţi sau două familii. Această limitare este valabilă pentru regiunile în care se înregistrează mai mult de 50 de infectări la 100.000 de locuitori, în interval de o săptămână. În oraşele şi comunele cu număr în creştere de infectări se va extinde şi obligaţia purtării măştii. Acolo unde se consemnează deja 35 de infectări la suta de mii de locuitori în interval de şapte zile, masca va fi obligatorie în locurile aglomerate şi acolo unde oamenii petrec mai mult timp împreună.
Potrivit proiectului de hotărâre, eleborat înaintea reuniunii, etăţenii ar urma să fie rugaţi să se gândească bine dacă serbările în familie sau în cercul de prieteni sunt cu adevărat necesare în această perioadă. Reuniunile de acest fel sunt considerate una din ocaziile principale de contaminare. Firmele care au de suferit în mod special de pe urma noilor reglementări în activitatea lor vor primi ajutoare suplimentare din partea statului.

Cu referire la controversata decizie de a refuza cazarea în hoteluri şi pensiuni a turiştilor care provin din aşa-numitele zone de risc, cetăţenii sunt rugaţi „insistent” să evite ieşirile neobligatorii din regiunile de risc şi să renunţe la deplasările în regiunile germane în care se consemnează un număr mare de infectări.
Citeşte întreaga ştire:https://www.dw.com/ro/germania-%C3%AEn%C4%83spre%C5%9Fte-m%C4%83surile-anti-covid/a-55278749