Italia a extins măsura de carantină pentru persoanele care vin din România până pe 7 septembrie

Guvernul italian a prelungit până la 7 septembrie măsurile menite să stopeze răspândirea noului coronavirus, potrivit unui decret emis de premierul Giuseppe Conte vineri noaptea.

Italia a anunţat vineri extinderea măsurii de carantină pentru persoanele care intră în țară și au petrecut ultimele 14 zile în România, Bulgaria, ustralia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, precum și alte țări non-europene, până la data de 7 septembrie, scrie Il Messaggero.

De asemenea, este interzis accesul persoanelor care vin din Armenia, Bahrain, Bangladeș, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană.

Pe teritoriul Italiei, oamenii vor trebui să poarte în continuare mască în locurile publice, să respecte distanţa fizică, iar adunările cu număr mare de persoane rămân interzise, informează Agerpres, care citează dpa.

Conte a vorbit despre “măsuri echilibrate care sunt conforme cu situaţia actuală” şi a atras atenţia că oamenii trebuie să rămână vigilenţi în privinţa virusului.
Citeşte întreaga ştire: https://stirileprotv.ro/stiri/international/italia-a-extins-masura-de-carantina-pentru-persoanele-care-vin-din-romania-pana-pe-7-septembrie.html