Italia amana deschiderea statiunilor de schi pentru 18 ianuarie

Italia a amanat sambata deschiderea statiunilor sale de schi pentru 18 ianuarie, autoritatile regionale solicitand mai mult timp, fiind de parere ca nu sunt reunite conditiile pentru deschiderea prevazuta initial la 7 ianuarie, noteaza AFP.

„Se pare ca nu sunt intrunite conditiile pentru deschiderea instalatiilor la 7 ianuarie”, au apreciat autoritatile regionale, citate in decretul semnat sambata de ministrul italian al sanatatii, Roberto Speranza, amanand data deschiderii statiunilor.

Inceputul campaniei de vaccinare in Italia, duminica trecuta, a intervenit dupa ce tara a intrat din nou in lockdown chiar inainte de Craciun, pentru a evita o explozie a contaminarilor in cursul sarbatorilor de sfarsit de an si pentru a indeparta spectrul unui al treilea val, temut de cadrele medicale.

Tara, care a inregistrat sambata 9.166 de cazuri noi si 364 de morti, spera ca va continua in ianuarie campania de vaccinare cu 470.000 de injectii prevazute in fiecare saptamana.

Franta, ca si Italia, are in vedere o posibila repornire a instalatiilor mecanice in statiunile montane cu incepere de la 7 ianuarie. Purtatorul de cuvant al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a temperat insa miercuri sperantele sectorului in cauza, afirmand ca deschiderea la data respectiva este „putin probabila” in contextul unei rate de contaminare ridicate.
Citeste mai mult:https://ziare.com/europa/italia/coronavirus-italia-amana-deschiderea-statiunilor-de-schi-pentru-18-ianuarie-1654093