Londra va rămâne fără paturi de terapie intensivă! Pacienţii mai slabi sunt lăsaţi să moară
Londra ar putea rămâne fără patru pentru terapie intensivă în patru zile din cauza numărului mare de pacienţi. De asemenea, o asistentă spune că personalul permite deja pacienților mai slabi să moară în încercarea de a salva pe alții de focarul de coronavirus.
Personalul de la spitalul din Northwick Park din Harrow a declarat pentru The Daily Telegraph că medicii raţionează îngrijirea celor mai susceptibili de a supraviețui. O asistentă medicală a spus că lipsurile forțează personalul să ia decizii cu privire la îngrijirea oamenilor, iar lucrătorii medicali au construit o nouă mașină cu șase paturi, deoarece spitalul a rămas fără spațiu.
„Ne aflăm deja într-o situație din Italia, unde medicii decid cine ar trebui să fie puşi pe ventilatoare și cine nu”, a spus asistenta. „Majoritatea oamenilor care au murit au fost vârstnici cu diverse afecţiuni, dar avem și tineri care se străduiesc să respire și, uneori, vor primi ventilatoarele în primul rând.”
Un studiu al Universității din Cambridge a evaluat modul în care diferite regiuni ale Angliei se confruntă și modelează modul în care unitățile lor de nivel UCI vor face față fluxului iminent de pacienți cu COVID-19.
Cercetătorii susțin că cinci din cele șapte regiuni din Anglia vor avea mai mulți pacienți cu COVID-19 bolnavi în stare critică decât pot trata în două săptămâni. Întreaga Anglie, cu excepția nord-estului, a Yorkshire-ului și a nord-vestului, va rămâne fără paturi în două săptămâni, arată studiul.
Londra este cea mai grav afectată și se așteaptă ca paturile UCI să se ocupe în Capitală înainte de oriunde altundeva din țară. Conform ultimelor cifre, Anglia a înregistrat 390 de morți, totalul britanic înregistrând astăzi 422. Peste 8.000 de cazuri au fost confirmate, iar bilanşul deceselor a crescut de aproape șase ori într-o săptămână, cu doar 71 de victime înregistrate marțea trecută.
Paturile de terapie intensivă sunt necesare pentru a trata persoanele care prezintă simptome severe ale noului coronavirus, necesită îngrijiri non-stop și depind de un ventilator.
Profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să aibă grijă de șase pacienți fiecare, spre deosebire de îngrijirea normală administrată în unitățile de specialitate.
„Dacă nu pot fi asigurate ventilații mecanice pacienților care au nevoie, vor muri”, spune dr. Ari Ercole, de la divizia de anestezie de la Universitatea din Cambridge. „Capacitatea UCI este o preocupare crucială, deoarece capacitatea suplimentară necesită timp pentru a crea atât din punct de vedere al personalului, cât și al echipamentelor”.
Echipa a luat date despre cazurile de coronavirus furnizate de Public Health England și le-a comparat cu tiparele de răspândire epidemiologică în Italia. Italia este considerată acum epicentrul pandemiei, deoarece a avut cele mai multe decese din lume.
Medicii spun că acest lucru se datorează faptului că vârful cazurilor a copleșit rapid sistemul de asistență medicală și a făcut imposibilă administrarea tuturor îngrijirilor adecvate.
După crearea unui model computerizat complex pentru a prezice răspândirea bolii în Anglia, s-a dezvăluit că până pe 6 aprilie, toate regiunile vor avea unități de terapie intensivă completă, cu excepția nord-estului și a Yorkshire, precum și în nord-vest. Până la această dată, aceste două regiuni vor înregistra rate de ocupare a patului de aproximativ 90 și respectiv 80%
„În cazul în care presupunerile noastre sunt corecte, capacitatea UCI poate fi complet copleșită foarte repede în Anglia”, a adăugat dr. Ercole, care este, de asemenea, un Fellow în Medicină Clinică la Magdalene College.
Previziunile au fost postate online alături de o schiţă, dar academicienii recunosc că modelul face o serie de presupuneri și este posibil să nu fie în întregime exacte, ci se bazează pe cele mai bune date disponibile la momentul publicării.
Citeşte întreaga ştire:https://www.romaniatv.net/londra-va-ramane-fara-paturi-de-terapie-intensiva-pacientii-mai-slabi-sunt-lasati-sa-moara_514463.html