Marcel Vela: Românii care vin din Grecia, Bulgaria, Austria și Germania nu mai intră în autoizolare

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat vineri seara că obligativitatea autoizolării la domiciliu la revenirea în România se ridică începând din 15 iunie, odată cu al treilea val al măsurilor de relaxare, pentru cetățenii care vin din acele țări unde epidemia de coronavirus dă semne clare de limitare.

Lista completă a acestor țări va fi stabilită de Institutul Național pentru Sănătate Publică, pe baza unei metodologii europene, dar principiul avut în vedere este înregistrarea unei medii de mai puțin de 5 cazuri de noi îmbolnăviri la un milion de locuitori în decurs de două săptămâni.

Într-o nouă sesiune de întrebări și răspunsuri date pe Facebook, ministrul de interne a dat exemplu de câteva țări care îndeplinesc deja acest criteriu și care deja au fost menționate în spațiul public: Grecia, Bulgaria, Austria. Acestora li se mai adaugă însă o țară: Germania. Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul dând vestea personal, la telefon, unei românce cu domiciliul în Germania, care îl întrebase dacă trebuie să stea în autoizolare la domiciliu în cazul în care vine în concediu în România după 15 iunie.
Ministrul îi sfătuiește totuși pe români să urmărească actualizările listei făcute de Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Deocamdată, cei care se întorc din Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Belgia trebuie în continuare să stea izolați la domiciliu timp de 14 zile, a mai spus ministrul de interne.
Citeşte întreaga ştire:https://www.radioresita.ro/390974/video-marcel-vela-romanii-care-vin-din-grecia-bulgaria-austria-si-germania-nu-mai-intra-in-autoizolare