Marea Britanie: Carantina gonește englezii din Franța

Cetățenii din Marea Britanie care se află în prezent în Franța s-au grăbit vineri să se întoarcă acasă după ce guvernul de la Londra a declarat că va impune în curând regula carantinării de 14 zile pentru călătorii care vin din Franța, din cauza numărului ridicat de noi cazuri de coronavirus.
Cetățenii din Marea Britanie care se află în prezent în Franța s-au grăbit vineri să se întoarcă acasă după ce guvernul de la Londra a declarat că va impune în curând regula carantinării de 14 zile pentru călătorii care vin din Franta, din cauza numărului ridicat de noi cazuri de coronavirus, informează Reuters.

Guvernul Marii Britanii a anunțat joi seara că va impune începând de sâmbătă ora 03:00 GMT noua lege de carantinare pentru toți cei care sosesc din Franța. Din estimările specialiștilor, aproximativ 160.000 de britanici sunt în vacanță în Franța.

Decizia bruscă a autorităților a produs dificultăți pentru companiile aeriene și operatorii din turism care așteptau turiști după pandemie. Pentru a ajunge înapoi acasă, mulți turiști britanici s-au îndreptat spre portul francez Calais în speranța de a prinde la timp un feribot sau un tren.

Grant Shapps, ministrul transporturilor, a declarat că noile reguli de carantină se aplică Franței, a doua cea mai populară destinație de vacanță pentru britanici, Olandri și Insulei Malta.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/marea-britanie-carantina-goneste-englezii-din-franta-178772