Marea Britanie. Doi români, condamnați pentru că transportau cocaină de 3 milioane de lire sterline

Doi bărbați, care ar fi originari din județul Suceava au fost condamnați recent în Marea Britanie. Este vorba de Marian M., de 25 de ani, din Mălini, care acum are cetățenia germană, și Iulian-Ioan S., tot de 25 de ani, din Fălticeni.
Cei doi români au fost reținuți pe data de 29 august 2020 în timp ce transportau 39 de kg de cocaină, în valoare de 3 milioane de lire sterline. Mașina marca Renault Trafic cu care cei doi circulau a fost oprită la controlul de frontieră la Coquelles, Franța. Cei doi le-au spus oamenilor din frontieră că merg la Londra pentru o excursie de o zi și că transportă ”poștă și bere”, scrie monitorulsv.ro.

În timpul perchezițiior automobilului, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit pachete suspecte ascunse în spatele scaunului șoferului, după un panou de plastic care căptușea scaunul. În pachete era pulbere albă, care ulterior s-a dovedit a fi cocaină. De asemenea, Iulian-Ioan S. avea și un telefon mobil criptat, modelul folosit adesea de infractori pentru a comunica anonim și a se sustrage detectării. Ancheta a fost preluată de reprezentanții Agenției Naționale de Criminalitate din Marea Britanie, iar la audieri cei doi români au negat că știau de existența drogurilor și au pledat nevinovați. Marian M. a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, în timp ce Iulian-Ioan S. a primit 15 ani și 9 luni.
Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/marea-britanie-doi-romani-condamnati-pentru-ca-transportau-cocaina-de-3-milioane-de-lire-sterline_463696.html