Marea Britanie: Un sfert dintre decesele provocate de COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor ce sufereau de diabet

Un sfert din persoanele ce au murit în Marea Britanie în urma infectării cu coronavirus sufereau de diabet, relatează Sky News, citat de Mediafax. National Healthcare System (NHS) a anunţat că din cele 22.332 de persoane cu COVID-19 ce au murit din 31 martie, 5873 de persoane sufereau de diabet.

Oamenii cu demenţă sau cu probeleme de sănătate de lungă durată sunt persoanele cu cel mai mare risc, potrivit datelor oferite de NHS.
Diferenţierea între numărul deceselor celor ce suferă de diabet de tip 1 şicelor ce suferă de diabet de tip 2 nu a fost lansată. Potrivit datelor oferite de diabetes.co.uk, 6% din populaţia din Marea Britanie suferă de diabet.

18% din persoanele ce au murit după ce au fost testaţi pozitiv, 4048, sufereau de demenţă ce le deteriora starea de sănătate. 15% sufereau de boli pulmonare cronice.

Un număr de 3214 decese ce reprezintă în jur de 14% s-a înregistrat în rândul persoanelor ce au aveau boli renale cronice.

Datele sunt primele oferite de instituţia din Marea Britanie cu privire la distribuţia deceselor.
Citeşte întreaga ştire:https://cotidianul.md/2020/05/15/marea-britanie-un-sfert-dintre-decesele-provocate-de-covid-19-s-au-inregistrat-in-randul-persoanelor-ce-sufereau-de-diabet/