Microbuz cu români din Italia răsturnat în Ungaria, un mort și 8 răniți. Șoferul a adormit la volan

Un microbuz românesc înmatriculat în județul Mehedinți, care transporta pasageri proveniți din Italia, s-a răsturnat sâmbătă, 4 iulie, în jurul orei 6:00 dimineața, pe o autostradă din Ungaria. În accident o femeie și-a pierdut viața. Șoferul microbuzului ar fi adormit la volan, ne-a declarat un martor la accident.

Microbuzul se deplasa pe Autostrada M7, dinspre Siofok către Budapesta. A plecat din Italia și se îndrepta spre România

Inițial, presa ungară a făcut cunoscut faptul că șoferul microbuzului a pierdut la un moment dat controlul volanului și vehiculul s-a lovit de parapetul metalic de pe autostradă după care s-a răsturnat. O pasageră și-a pierdut viața și alte 8 persoane au fost rănite. Dinamica accidentului a fost însă una mai complexă.
Mai multe amănunte am aflat de la un bărbat român, șoferul unui TIR, care a fost și el implicat în accident: „Inițial microbuzul a lovit remorca mea de la TIR și după aceea a ricoșat în parapetul de metal de pe mijlocul autostrăzii. Șoferul a adormit la volan, a și recunoscut asta. Dormeau toți în microbuz”, ne-a povestit bărbatul care era la volanul unui camion aparținând firmei MGL Transped SRL din Italia.
„Camionul meu circula normal, pe prima bandă și microbuzul a venit cu viteză și a lovit colțul stânga din spatele remorcii și s-a răsturnat. O femeie a decedat pe loc, iar un bărbat a fost dus cu elicopterul, în stare gravă, la spital”, ne-a declarat șoferul Tir-ului implicat în tragedie.

Alte cinci persoane au fost internate la spitalul din Siofok, în timp ce trei pasageri au suferit răni mai ușoare și au refuzat spitalizarea. „Șoferul a scăpat doar cu o zgârâietură”, ne-a mai spus șoferul martor la accident.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/romanii-din-microbuzul-care-s-a-rasturnat-in-ungaria-se-intorceau-din-italia/