Muncitorii români din Germania, la baza celui mai întins focar de COVID-19 din Europa

Jumătate dintre cei 1.330 de angajați ai abatorului din Germania depistați cu COVID-19 sunt români.

Autoritățile germane au cerut consulatelor României, Bulgariei, și Poloniei, translatori pentru a-i convinge pe angajații celui mai mare abator din Germania şi din lume, să respecte carantina.

Vorbim despre cel mai întins focar din Europa, în condițiile în care Germania a înregistrat o creștere a indicelui care arată rapiditatea cu care se răspândește virusul. Acum, în Germania, o persoană cu Covid-19, infectează în medie, aproape 3 persoane. Pe lângă focarul de la abator, au apărut multe cazuri, și în centre pentru bătrâni sau refugiați și în ferme agricole.

La abator lucrează aproximativ 6 mii de români. Îi vedem şi-n microbuzele care îi transportă de la fabrica la locul de cazare. Vehiculele circulă pline. Tot împreună îşi petrec şi timpul liber. Sunt cazaţi la comun. Tot atâtea vulnerabilităţi, pe care autorităţile germane promit să le elimine.

Hubertus Heil, Minister of Labour: “Veștile din industria de procesare a cărnii sunt deprimante. Condițiile de lucru nu erau bune nici înainte de pandemie. Odată cu izbucnirea pandemiei, vorbim de un risc major de sănătate publică”.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/muncitorii-romani-din-germania-la-baza-celui-mai-intins-focar-de-covid-19-din-europa.html