Numărul profesorilor români la universități din Marea Britanie a crescut cu 50% în ultimii cinci ani

În anul universitar 2018-2019, Marea Britanie avea cu aproape 50% mai multe cadre didactice din România decât cu patru ani înainte.
România este una dintre țările din topul 20 al țărilor de origine a profesorilor universitari, potrivit unui raport realizat de Erudera.com. În urmă cu doi ani, predau la universități din Marea Britanie 1295 de români. „Marea Britanie este a doua cea mai populară destinație de studiu din lume, ceea ce face țara foarte atractivă nu doar pentru studenți, cât și pentru personalul academic. Reputația universităților precum Oxford, Cambridge, London School of Economics și sistemul de învățământ superior britanic continuă să fascineze oamenii care vor să aibă un impact mai mare”, a spus Gent Ukëhajdaraj, redactorul șef al platformei. Cei mai mulți români din Marea Britanie predau Inginerie și Tehnologie (185), urmat de Medicină, Medicină dentară și Studii sociale, câte 130. Statisticile oficiale arată că sunt aproape 92 de mii de persoane în sistemul academic britanic venite din alte țări, cei mai mulți din Italia, Irlanda, Germania, China și SUA.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/numarul-profesorilor-romani-la-universitati-din-marea-britanie-a-crescut-cu-50-in-ultimii-cinci-ani-3692620