O mamă acuzată că și-a ucis cele trei fiice este judecată în Grecia. Cazul a provocat furie în toată țara.

Roula Pispirigou, în vârstă de 34 de ani, este judecată începând de luni, 9 ianuarie, la Atena. Aflată în arest preventiv într-o închisoare de maximă securitate, femeia este acuzată că și-a ucis cele trei fiice minore, relatează AFP, citată de RTL.
Pispirigou este judecată pentru „tentativă de omucidere intenționată cu premeditare” și „omucidere intenționată cu premeditare” în cazul fiicei sale celei mari, Georgina. Potrivit acuzațiilor, pe 29 ianuarie 2022, ea a omorât-o pe copila în vârstă de nouă ani, otrăvind-o cu ketamină, o substanță care este utilizată de obicei în medicina veterinară. Fata a murit la spital. Din aprilie 2021, ea era tetraplegică din cauza convulsiilor, acuzarea susținând că Roula Pispirigou, de profesie asistentă medicală, mai încercase să o ucidă. Între timp, în august 2022, femeia a fost pusă sub acuzare și pentru uciderea celorlalte două fiice ale sale. Dosarul a fost deschis după moartea Georginei, iar ancheta este în curs. Surse judiciare, citate de AFP, spun că este de așteptat ca avocatul lui Pispirigou să ceară unirea celor două dosare și amânarea procesului. În ceea ce privește decesele celorlalte două fiice, inițial, în cazul Malenei, în vârstă de trei ani și jumătate, cauza morții a fost declarată insuficiența hepatică, iar în cazul lui Iris, care avea șase luni, s-a stabilit că decesul a survenit în urma unui stop cardiac. Ulterior, noi rapoarte ale medicilor legiști au indicat că cele două au fost asfixiate.
Roula Pispirigou a fost arestată în martie 2022 și a susținut că este nevinovată. Furie în Grecia Cazul morții celor trei fete a provocat furie în Grecia și în numeroase dezbateri în presa elenă, mai ales în contextul în care mama este văzută ca o figură sacră în această țară, spun experții. Au existat inclusiv apeluri ca femeia să fie ucisă, iar guvernul de la Atena a intervenit, cerând populației să-i lase pe anchetatori să-și facă treaba. „Ucigașo, mărturisește-ți crima”, au strigat oamenii revoltați, când Roula era dusă la tribunal la scurt timp după arestarea sa. În fața mulțimii revoltate, autoritățile au decis ca femeia să fie dusă în fața instanței purtând o vestă antiglonț. „Dacă într-adevăr a făcut asta, trebuie spânzurată. Asta-i tot!”, a declarat o altă femeie, în timp ce pe fațada casei lui Pispirigou din Patras, necunoscuți au scris mesajul „Moarte ucigașilor de copii”.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/o-mama-acuzata-ca-si-a-ucis-cele-trei-fiice-este-judecata-in-grecia-cazul-a-provocat-furie-in-toata-tara-4405830