O mamă și soțul ei, arestați în Danemarca sub acuzația că și-au maltratat bebelușul de o lună.

O fetiță de puțin peste o lună din Danemarca a ajuns la spital cu multiple fracturi de craniu. Părinții copilei, o mamă de 20 de ani și soțul ei, de 22, sunt acuzați de autorități că i-au provocat rănile și au fost arestați preventiv pentru o lună. Părinții au pledat nevinovați, transmite ziarul danez Folketidende.
Miercuri seară, o ambulanța, o mașină de poliție și un elicopter au ajuns de urgență în regiunea Midtjylland, iar polițiștii au deschis o anchetă. A doua zi, cuplul a fost reținut. Cei doi tineri părinți sunt acuzați de autorități că, singuri sau împreună cu complici, au comis ”un atac fizic de natură deosebit de crudă, brutală sau periculoasă” împotriva copilului lor. Vineri după amiază, ei au fost duși în fața unui tribunal la Curtea din Nykobing, urmăriți de cinci ofițeri înarmați. Un procuror a citit apoi acuzația, potrivit căreia părinții sunt acuzați că sunt vinovați de faptul că fetei i-a fost pusă viața în pericol ca urmare a multiplelor ”fracturi de craniu, hemoragie cerebrală și răni grave”. Părinții vor rămâne în arest până se stabilește dacă micuța a fost victima unor violențe. Cazul este similar cu cel al părinților români, Ionuț și Sorana Rotundu, rezidenți în Danemarca. Cei doi au fost arestați preventiv în februarie după ce bebelușul lor a ajuns la spital cu hemoragie craniană. Ei au fost eliberați la sfârșitul lunii martie. Copilul a fost supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate și repatriat în iulie de autoritățile române. El a fost lăsat în grija bunicilor materni din Vaslui.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/o-mama-si-sotul-ei-arestati-in-danemarca-sub-acuzatia-ca-si-au-maltratat-bebelusul-de-o-luna-4272233