Olanda. Avere confiscată și români arestați sub acuzația de exploatare. Polițiștii caută martori.

Poliția a arestat marți șase români suspectați, printre altele, de exploatare sexuală și deținere ilegală de arme. Toți suspecții au fost prinși în Hoogezand, un oraș din municipiul Midden-Groningen, în provincia Groningen din nord-estul Olandei.
În cursul nopții de luni spre marți, polițiștii au primit un raport al unui autoturism cu doi ocupanți care a fost parcat de mult timp în Delfzijl, o comună din provincia Groningen, Olanda, a informat poliția. „Persoana care a sesizat Poliția era suspicioasă cu privire la această situație”. Polițiștii au găsit în mașină un bărbat de 28 de ani și o femeie de 20 de ani.
În urma unei cercetări la fața locului și în autovehicul, tânărul de 28 de ani a fost arestat sub suspiciunea de exploatare sexuală și deținere ilegală de arme. În vehicul a fost găsit și spray cu piper.
Ancheta duce la mai mulți suspecți.

Investigațiile ulterioare au condus la alți trei suspecți români, în vârstă de 32, 46 și respectiv 53 de ani. „Au fost găsiți într-un vehicul lângă o benzinărie de pe Europaweg din Groningen. În vehicul au fost găsite spray cu piper și o armă de mână. Cei trei bărbați au fost arestați și sub suspiciunea de exploatare sexuală și deținere ilegală de arme”. Alte două femei, de 30 și 35 de ani, au fost arestate într-o casă de pe Meint Veningastraat din Hoogezand.
Marți, casa din Hoogezand a românilor a fost percheziționată. „Au fost ridicate cele două mașini, precum și mai multe suporturi de date. Mașinile și suporturile de date sunt examinate, iar suspecții sunt audiați. Ancheta examinează, de asemenea, dacă există mai multe victime.

Polițiștii caută martori și informații care să ajute ancheta. Suspecții au condus mașini închise la culoare, cu geamuri fumurii și cu numere românești. Orice informație poate fi importantă”, a mai transmis Poliția.
Citiți mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/olanda–avere-confiscata-si-romani-arestati-sub-acuzatia-de-exploatare–politistii-cauta-martori_494802.html