Pachetele trimise de acasă românilor din Italia, confiscate de autorități. Peste 2.500 de tone de carne și brânzeturi, în valoare de 30.000 de euro

Autoritățile italiene au confiscat două tone de carne și 500 de kilograme de produse lactate și vegetale, în timpul unui control rutier efectuat în orașul italian Codevigo (provincia Padova).

Agenții Gărzii Financiare au oprit o dubă cu numere de înmatriculare străine și au descoperit că alimentele erau transportate în containere improvizate, cum ar fi cutii, saci de voiaj și containere de plastic.

În plus, vehiculul nu era refrigerat. Oamenii legii au trimis personal specializat al Ulss care a definit alimentele ca fiind improprii consumului uman din cauza modului în care erau transportate.

Șoferul microbuzului a fost denunțat. Valoarea bunurilor era de aproximativ 30 de mii de euro, potrivit Il Gazzetino.

Încă de acum o lună românii din diaspora au început să primească sau să își aducă din România, alimente tradiționale pentru sărbători. Un român a declanșat o alertă pe aeroportul din Liverpool și 40 de bagaje au fost trimise înapoi în țară pentru mai multe investigații.

Angajații aeroportului din Liverpool au văzut că în cala unui avion care venea de la Cluj era plin de sânge, care se scursese dintr-un geamantan. Angajații companiei aeriene au fost uluiți când au descoperit că bagajul suspect era îndesat cu carne de porc congelată, care până la destinație s-a dezghețat.

Un pasager care a călătorit duminică de la Cluj-Napoca la Liverpool a luat în bagajul de cală o cantitate mare de carne de porc, pentru sărbători, informează Digi24. În timpul zborului, din bagajul său a început să curgă sânge, care a ajuns și la alte 40 de bagaje. După ce avionul a aterizat, personalul aeroportului din Liverpool a sesizat problema și a trimis înapoi la Cluj Napoca toate cele 40 de bagaje pentru mai multe investigații.

Când au fost deschise bagajele, a fost găsită carnea de porc. Acum, bagajele celor 40 de călători vor fi trimise înapoi la Liverpool.
Citește mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/pachetele-trimise-de-acasa-romanilor-din-italia-confiscate-de-autoritati-peste-2-500-de-tone-de-carne-si-branzeturi-in-valoare-de-30-000-de-euro_500233.html