Prețurile din Grecia au luat-o razna. Turiștii români care au ajuns în Thassos și-au adus aminte de Mamaia.

Turiștii români au descoperit că „metoda românească” privind prețurile exorbitante din restaurante a ajuns și în Grecia. Mai mulți internauți au atras atenția că o cină la o tavernă din insula Thassos a ajuns să coste la fel ca în stațiunile de pe litoralul românesc.
Restaurantele din locurile des frecventate de turiștii români în Grecia au crescut prețurile considerabil. Pe rețelele sociale, mai mulți internauți au atras atenția asupra prețului uluitor a unui simplu cheeseburger servit de o tavernă din insula Thassos.

Turistul român a plătit pentru produs, care nu a venit cu cartofi prăjiți și nici băutură, suma de 5 euro. Mai mult, acesta a mai cerut o porție de cartofi care l-a costat 2 euro, un gyros, în valoare de 9 euro și o limonadă care a făcut ca festinul să fie deplin, de 5,5 euro.

Pe nota de plată, suma totală a fost de 21,5 euro pentru un meniu de o singură persoană, echivalentul a 105 lei.

Prețuri „românești” în stațiunile grecești
Zeci de români au comentat la postarea românului de pe grupul de turism, precizând că o asemenea masă este prea scumpă, având în vedere că este doar pentru o singură persoană.

Cu toate acestea, au existat și turiști care au precizat că față de prețurile din România, în Grecia acestea sunt destul de mici.
„Cheeseburger? Ăsta poate e ceva bun, dar sigur nu e cheeseburger. În rest, se reglează din pâine și cartofi”, „Să dai 21.5€ pe o chifla cu câțiva cartofi prăjiți și un pahar de apa cu lămâie… Asta înseamnă să ‘fi’ mafiot! Neam descurcăreț grecii”, „Nu e chiar așa, nu te obliga nimeni”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de utilizatorii grupului de Facebook, scrie Antena3.
Printre cele mai scumpe destinații din Grecia se numără Atena, unde o intrare într-un club de noapte poate ajunge și la 20 de euro. Prețurile din Grecia au crescut cu 15% față de anul trecut, iar românii se plâng că în capitala elenă, în special în baruri și restaurante, prețurile au ajuns să fie foarte ridicate. O bere pe plajele din Grecia poate ajunge și la 5 euro.

Din cauza prețurilor mari în Grecia și Turcia, tot mai mulți români au decis să-și petracă vacanța în Albania, o țară cu un litoral spectaculos și cu prețuri foarte accesibile pentru fiecare buzunar.

Un român a comentat pe o rețea de socializare că o vacanță de șase nopți, pentru patru adulți poate să ajungă la doar 300 de euro, cu mult mai ieftin decât în Grecia.
Citiți mai mult:https://evz.ro/preturile-din-grecia-au-luat-o-razna-turistii-romani-care-au-ajuns-in-thassos-si-au-adus-aminte-de-mamaia.html