Probleme în Paradis: Numărul atacurilor cu bombe a crescut cu 60% în Suedia, în 2019

Numărul atacurilor cu bombe a crescut cu 60% în Suedia în 2019 din cauza creșterii violențelor provocate de bandele de traficanți de droguri, informează noi statistici ale Guvernului suedez, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit Mediafax.

Suedia a fost afectată de creșterea nivelului de atacurilor armate și cu bombe în ultimii ani, despre care autoritățile cred că se datorează conflictelor între bandele din principalele orașe.

Aproximativ 257 de atacuri cu bombe au fost raportate poliției anul trecut, față de cele 167 raportate cu un an în urmă, informează Consiliul Național pentru Prevenirea Infracțiunilor.

Poliția nu a oferit detalii privind tipul materialelor explozive care au fost utilizate cel mai frecvent.
„Guvernul a pierdut controlul asupra criminalității în Suedia. Am văzut că în ultimii ani numărul fatalităților a crescut. Acum numărul atacurilor cu bombe a crescut de asemenea”, a declarat Ulf Kristersson, liderul formațiunii politice de opoziție Partidul Moderat.

Cabinetul Premierului suedez Stefan Lofven a refuzat să dea declarații privind noile cifre.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/probleme-in-paradis-numarul-atacurilor-cu-bombe-a-crescut-cu-60-in-suedia-in-2019-1246847