Relansarea turismului în Franţa, din 21 iunie

Guvernul francez doreşte să redeschidă, în 21 iunie, un „număr maxim de locaţii turistice”, pentru a începe sezonul estival, dar calendarul cu privire la acest lucru va fi detaliat în jurul datei de 25 mai, anunţă cotidianul francez Le Figaro.

„21 iunie este începutul verii: sper că la această dată, şi poate chiar înainte dacă condiţiile sanitare permit, mai multe zone turistice vor fi accesibile, astfel încât sezonul de vară să poată începe cu adevărat. Ne vedem în jurul datei de 25 mai: la această dată, vom putea detalia calendarul de deschidere pentru un anumit număr de locaţii”, a declarat secretarul de stat Jean-Baptiste Lemoyne, în cadrul unui interviu, citat de Le Figaro şi în care oficialul francez susţine o vară „albastră, albă, roşie”.

„Francezii vor fi motorul renaşterii economiei turistice”, asigură el, după ce premierul Edouard Philippe a anunţat săptămâna trecută că locuitorii din Hexagon îşi vor putea petrece vacanţa de vară în orice staţiune turistică franceză. De altfel, şeful guvernului francez a anunţat un plan de relansare a turismului, pentru care Ministerul Finanţelor Publice de la Paris va aloca 18 miliarde de euro.

Întreaga industrie de turism din Hexagon şi-a suspendat activitatea începând cu jumătatea lunii martie, iar 62.000 dintre antreprenorii din acest domeniu au beneficiat de 6,2 miliarde de euro în împrumuturi garantate de stat pentru menţinerea capitalului de lucru şi a propriei afaceri.
Citeşte întreaga ştire:https://www.bursa.ro/relansarea-turismului-in-franta-din-21-iunie-25126936