Român întors în țară după 21 de ani în Italia: „Eram realizat, dar inima mea era în România”

După 21 de ani petrecuți în Italia, Alex Pop a decis să se întoarcă în România, în localitatea Borșa, împreună cu soția și cei trei copii ai lor.

Deși nu a avut o viață ușoară în Italia, a reușit să-și construiască o existență decentă, dar dorul de țară a fost mai puternic.

Acum, Alex spune că nu regretă deloc decizia de a se întoarce în Maramureș, pe plaiurile sale natale. „Eram realizat, dar inima mea era în România”, a mărturisit el într-un interviu pentru eZiarul tău.

În anii ’90, Italia era visul de aur al multor români, inclusiv al celor din Borșa.

Povestea lui Alex începe în 1999, când a plecat în Italia pentru a asigura un trai mai bun familiei sale. În Peninsulă a lucrat într-o fabrică de biciclete, iar soția sa l-a urmat după un an. Cu timpul, familia s-a mărit celor doi români s-a mărit, au apărut copiii, iar Alex și soția sa au muncit din greu pentru a-i crește într-o țară străină.

Deși nu le lipsea nimic și erau perfect integrați, Alex a simțit mereu că nu se simte acasă în Italia.

Pandemia de COVID-19 a fost momentul în care el și soția sa au decis să se întoarcă în România. În 2020, au revenit în Borșa, iar Alex a deschis o afacere specializată pe cafea, aducând astfel un strop de Italia în localitatea natală.
Mai mult pe https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/roman-intors-in-tara-dupa-21-de-ani-in-italia-zeram-realizat-dar-inima-mea-era-in-romania.html