Români din Cehia, ținuți la ușa ambasadei pe motiv de pană informatică. ”Nimeni nu ne băga în seamă, vorbeam doar cu interfonul”

Românii care au apelat la serviciile Ambasadei României la Praga, la finalul săptămânii trecute, au avut parte de o surpriză neplăcută. Veniți și de la sute de kilometri depărtare pentru un pașaport sau o împuternicire, ei au găsit porțile ambasadei închise pe motiv de pană informatică. Problema a fost remediată abia după 5 zile.
Problema a apărut în data de 28 august, moment în care ambasada a postat un avertisment pe site-ul său. Ulterior, în data de 1 septembrie a fost postat un anunț potrivit căruia activitatea de emitere se reia începând cu miercuri, 2 septembrie. Au bătut drumul degeaba Defecțiunea i-a afectat cel mai mult pe românii care au venit din afara Pragăi și au bătut drumuri de sute de kilometri ca să fie puși în fața faptului împlinit. Unul dintre aceștia a povestit pentru Libertatea că a sosit luni din Brno, al doilea oraș al Cehiei, aflat la 205 kilometri distanță, pentru eliberarea unui pașaport. Situația este și mai complicată de faptul că pașapoartele sunt eliberate doar lunea și vinerea. Omului i s-a comunicat că există o problemă tehnică încă de vineri, 28 august, iar aceasta afectează mai multe ambasade. ”Numai cât am stat eu acolo au trecut vreo 20 de persoane, din Praga, Karvina, Brno… de peste tot. Unul chiar mi-a spus că stă la hostel cu încă șapte în cameră și așteaptă să ridice pașaportul”, povestește acesta.
”Vorbeam doar cu interfonul” Acesta a vrut să facă chiar un protest din cauza birocrației de care s-a lovit. ”Între timp, lumea curgea la ambasadă, dar foarte puțină coeziune… fiecare își lua țeapă și își vedea de treabă după. Mă bătea un gând să încerc să organizez un protest, pentru că nimeni nu ne băga în seamă și vorbeam doar cu interfonul, măcar să mă fi lăsat să fac o împuternicire pentru sora mea să îl ridice, ca să nu revin degeaba vineri”, povestește el Reparații în ritm de melc Acesta este nemulțumit de lentoarea cu care se fac reparațiile.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/romani-din-cehia-tinuti-la-usa-ambasadei-pe-motiv-de-pana-informatica-nimeni-nu-ne-baga-in-seama-si-vorbeam-doar-cu-interfonul-3111388