Români dispăruţi în Spania. Familiile din România au sesizat autorităţile, în zadar.

Statisticile oficiale în România arată 20 de persoane adulte dispărute în Spania. Cifrele oficiale sunt departe de realitate, neoficial sunt mult mai mulţi. De multe ori, soţia, mama, copiii, aşteaptă o veste cât de mică.
Cineva din familie merge la Poliţie, depune plângere. Când persoana dispărută nu are familie, o fac prietenii sau cunoscuţii. Unde sunt zecile de români plecaţi să lucreze în Spania de care nimeni nu mai ştie nimic? I-a înghiţit pământul? Au plecat din casele lor din România ca să trăiască mai bine. Au dispărut fără urmă.

Nu există nicio statistică oficială şi completă. Pe site-ul Poliţiei Române am găsit 20 de români dispăruţi în Spania. Numărul dispăruţilor este însă mult mai mare.

În România apar numai persoanele declarate dispărute în România. Alţi români sunt declaraţi dispăruţi în Spania. Sau dispăruţi fără a fi declaraţi. De exemplu, în Spania a dispărut pe 4 mai 2022 Cătălin Liviu Cristea, de 30 de ani, de la Leganés.

Şi Ionuţ Cozma, de 37 de ani, a dispărut tot la Madrid, pe 29 septembrie 2020 la Alcorcon, informează Centrul pentru Dispăruţi din Spania. Ştim că sunt români doar citind numele lor.
Cei 20 de români dispăruţi „oficial” în Spania, de pe site-ul Poliţiei Române, sunt majoritatea născuţi între anii 1960-1980.

Sunt fii, fraţii, părinţii cuiva, care îi caută. În unele cazuri, de foarte mulţi ani. Bordeianu George Cătălin, născut în 1973 şi dispărut la Alicante. Poliţiştii au fost sesizaţi de fiica sa, care nu a mai reuşit să ia legătura cu el.

Lucra în Spania, dar din noiembrie 2021 nimeni nu mai ştie nimic de el. Şi Culbece Neculai Cristian, de 47 de ani, a dispărut tot în Spania, la Igea. Soţia a reclamat dispariţia lui în iunie 2020. Bărbatul plecase în Spania, la muncă, cu şase luni înainte.

Cel mai în vârstă dintre cei 20 este Ioan Dinu, născut în 1946. Se ştie că a plecat din Catalayud în iulie 2019 cu un autocar. Nu a mai ajuns la destinaţie, la Ivăneşti, Vaslui, la data de pe biletul de călătorie: 23/07/2019.

Cel mai tânăr dintre cei 20 este Ursache Adrian Gigel. Născut în 1987 şi dispărut la Malaga. Din 2010 nu se mai ştie nimic de el, deşi familia a sesizat dispariţia sa abia în 2012.

În Granada a dispărut Tatan Richard Mirel. La Córdoba a dispărut Constantinescu Cristea: ultimele veşti despre el sunt din 2009, de când nu a mai luat legătura cu familia.

Ioan, Laszlo, Nicoleta, Adriana, între cei dispăruţi în Spania. Nu se mai ştie nimic nici de Ioan Ignat dispărut la Roquetos del Mar, sau de Laszlo Doboş, de la Madrid. Între dispăruţi sunt şi femei.

Despre Vasile Alexandra Nicoleta din Ploieşti nu se ştie nici măcar oraşul spaniol în care a dispărut. Era plecată în Spania din 2005. Pentru două luni a sunat acasă, vorbea cu mama sa, spunea că lucrează în bar la Castellon. De fapt şi solicitarea localizării în Spania a fost făcută de mama sa în 2009.

Vieru Adriana, de 50 de ani, a dispărut dintr-un spital din Barcelona, notează Rador.

Au decis ei să nu mai dea niciun semn toţi aceşti români dispăruţi în Spania?

Au decis ei să rupă orice legătură cu cei dragi? Să nu mai sune?

Sau au fost victime ale unor accidente de circulaţie sau chiar de muncă?

Au dispărut împotriva voinţei lor?

Cum este posibil să dispari fără urmă în Spania, o ţară care are o aşa mare comunitate de români?

Spania este pe locul 3 în topul comunităţilor de români în străinătate, după Italia şi Germania.
Citiți mai mult:https://www.dcnews.ro/romani-disparuti-in-spania-familiile-din-romania-au-sesizat-autoritatile-in-zadar_881449.html