Românul din Italia care a salvat un copil de la înec a fost decorat și felicitat de primarul Romei

Alin Stoian, salvamarul român din Italia care a salvat de la înec un băiat în vârstă de 12 ani, a fost decorat miercuri, 15 iulie, de primarul orașului Roma și felicitat în cadrul unei ceremonii organizate chiar pe plaja unde cu trei săptămâni în urmă a avut loc incidentul.

Printre participanți s-a numărat și Gerardo, băiatul care trăiește datorită curajului și antrenamentului conaționalului nostru care și-a luat încă de la început munca în serios.

Primărița Virginia Raggi l-a felicitat și i-a înmânat lui Alin Stoian medalia Natale di Roma, distincție acordată de-a lungul timpului unor mai multe personalități.

„Nu mă așteptam să primesc vreo decorație – ne-a mărturisit Alin. „Virginia Raggi mi-a mulțumit pentru gestul meu și nu numai atât, mi-a zis și că o să țină cont de gestul pe care l-am făcut salvând viața băiețelului.”

Virginia Raggi a specificat în discursul său:

„Comunitatea de români are multe exemple pozitive şi e drept ca de fiecare dată să îi evidenţiem pe cei care se remarcă. În cazul de faţă, implicarea a fost fundamentală, mai ales pentru băiatul salvat, şi n-o să încetăm să-i mulţumim”, a spus Virginia Raggi, primarul Romei, conform Mediafax.
În după amiaza zilei de sâmbătă, 27 iunie, Alin Stoian a salvat viața unui băiat de 12 ani care se afla în pericol de înec

Deși nu s-a întâmplat de plaja Bahìa Beach din Ostia (Roma) unde lucrează, ci pe una alăturată, Alin a sărit imediat în ajutorul băiatului aflat în pericol. L-a scos mai întâi pe copil din apă, apoi i-a aplicat timp îndelungat manevre de resuscitare cardio-respiratorii pentru a-l readuce la viață. Păstrându-și calmul și punând în practică ceea ce a deprins în ani de antrenamente, Alin i-a salvat copilului viața.

„Cu băiatul m-am reîntâlnit vinerea trecută, pentru prima dată după cele întâmplate. A venit la mine, la serviciu și m-a căutat. Angajatorii mei i-au organizat o mică petrecere, cu un tort și multă voie bună”, ne-a mai povestit Alin Stoian.
Alin Stoian are 38 de ani și este originar din Craiova

Pe lângă activitatea de salvamar și instructor de înot, de aproximativ 8 ani practică un sport numit Spartan Race, curse cu obstacole care prezintă mai multe și diverse niveluri de dificultate. A participat la concursuri profesioniste organizate în Italia, dar și în alte țări, iar pentru asta se antrenează zilnic înainte de a merge la serviciu: „Îmi încep antrenamentele dimineața devreme, pe la ora 6:00, apoi pe la 9 mă prezint pe plajă, la serviciu. Anul acesta voi participa în luna noiembrie la concursul Iron Man de spartan race și vreau să fiu cât mai bine pregătit.”

Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/romanul-din-italia-care-salvat-copil-de-la-inec-decorat-si-felicitat-de-primarul-romei/