Spania presează Austria pentru deblocarea aderării României la Spațiul Schengen

Ca urmare a discuțiilor avute cu Lucian Bode, ministrul de Interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit la Viena cu omologul austriac, Gerhard Karner, și a făcut presiuni pentru deblocarea aderării României la Schengen în timpul viitoarei președinții spaniole a UE.
Potrivit unui comunicat al Guvernului spaniol, ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit joi, 20 aprilie, la Viena, cu ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, ocazie cu care au discutat prioritățile viitoarei președinții spaniole a Consiliului Uniunii Europene care va debuta în a doua parte a acestui an.

Cu ocazia întrevederii, Grande-Marlaska i-a transmis omologului său astriac, Gerhard Karner, „angajamentul ferm” al viitoarei președinții spaniole a UE de a debloca aderarea deplină a României și i-a cerut omologului său austriac sprijinul în acest sens.
„Spania este un apărător al măsurilor de cooperare în locul celor de fragmentare”, a adăugat Grande-Marlaska, amintind că atât Spania, cât și Austria își împărtășesc statutul de „state de destinație și tranzit pentru migranții ilegali și solicitanții de azil”, a declarat Grande Marlaska.
Cititi mai mult pe :https://newsweek.ro/politica/spania-preseaza-austria-pentru-deblocarea-aderarii-romaniei-la-spatiul-schengen