China anunţă nu poate continua negocierile comerciale din cauza ameninţărilor Statelor Unite

Guvernul de la Beijing are dificultăţi în a continua negocierile comerciale cu Statele Unite, deoarece Administraţia Donald Trump a pus „cuţitul la gâtul Chinei”, afirmă Wang Shouwen, adjunctul ministrului chinez al Comerţului, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, denunţă excedentul comercial al Chinei şi furturi intelectuale, astfel că a introdus taxe vamale de sute de miliarde de dolari pentru produsele chineze. Beijingul a ripostat prin măsuri similare.

Acum câteva zile, Administraţia de la Beijing a anulat noua rundă de negocieri cu Washingtonul.

Reluarea negocierilor depinde de „voinţa” Statelor Unite, a declarat Wang Shouwen. „Acum, dat fiind că Statele Unite au adoptat noi măsuri restrictive masive, cum ar putea negocierile să continue?! Nu este vorba de negocieri de pe poziţii egale”, a spus Wang.

„Dacă această situaţie va continua, se vor distruge brusc progresele obţinute în ultimele patru decenii în relaţiile dintre China şi Statele Unite”, a atras atenţia Wang.

La rândul său, Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că negocierile comerciale cu Washingtonul nu se pot derula în contextul „ameninţărilor şi presiunilor”.

Stire preluata de pe Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *