Tragedie de nedescris în viața unei românce din Italia: soțul italian a ucis copilul lor de 2 ani apoi s-a sinucis

Dramele românilor plecați printre străini, în mod paradoxal, pentru o viață mai bună, par să fie fără sfârșit, iar unele dintre ele sunt de-a dreptul de neconceput. La fel cum este și cea prin care trece în aceste momente o mamă de origine română al cărei soț, un bărbat italian, a ucis copilul lor și apoi s-a sinucis.

Tragedia, scrie ziarul Corriere della Sera, s-a petrecut astăzi, 20 februarie 2021, în localitatea italiană Castello di Godego din provincia Treviso unde Egidio Battaglia, cetățean italian în vârstă de 43 de ani, și-a ucis prin strangulare fiul de numai 2 ani, Massimiliano, apoi și-a luat viața și el însuși. Mama, o româncă de profesie fizioterapeut care lucrează la spitalul din Castelfranco, nu se afla în casă la acea oră.
Macabra descoperire a fost făcută de bunicul și unchiul copilului, tatăl și fratele lui Egidio, care s-au prezentat la casa lor pentru a vedea dacă este totul bine deoarece bărbatul italian și micuțul Massimiliano trebuiau să vină să iau prânzul cu ei, dar n-au mai ajuns. Sosiți la fața locului, cei doi au încercat să deschidă ușa cu cheile, însă n-au reușit fiindcă era încuiată pe dinăuntru, motiv pentru care au decis să folosească o scară pentru a urca la o fereastră de la etajul superior al casei.

De îndată ce a ajuns la fereastră, unchiul copilului a văzut pete de sânge pe podea și apoi a observat cele două corpuri neînsuflețite, al copilului de 2 anișori și al tatălui său. Disperați, cei doi au sunat imediat la 112 și la fața locului au intervenit carabinierii care, cu ajutorul pompierilor, au spart ușa și i-au găsit, pe tatăl italian și pe copil, zăcând fără viață în interiorul casei.

Din primele investigații reiese că Egidio și-a sufocat copilul prin strangulare, apoi s-a sinucis, lăsând în urma sa câteva pagini scrise în care a explicat motivele dramaticului gest. Potrivit puținelor declarații neoficiale care s-au scurs din rândul anchetatorilor, bărbatul italian și-ar fi ucis fiul pentru că micuțul ar fi avut unele probleme de sănătate.

Cu toate acestea, mai scrie sursa citată, Egidio și soția sa de origine română erau căsătoriți de circa trei ani, iar anchetatorii spun că în familia lor nu existau tensiuni sau certuri care să ducă la un asemenea gest extrem. Singura preocupare a bărbatului italian, conform declarațiilor neoficiale menționate mai sus, era starea de sănătate a copilului care avea dificultăți în vorbire, iar Egidio trăia cu teama că ar putea fi vorba de o patologie gravă.

Citeste mai mult:https://www.rotalianul.com/tragedie-de-nedescris-in-viata-unei-romance-din-italia-sotul-italian-ucis-copilul-lor-de-2-ani-apoi-s-a-sinucis/