Un nou incendiu puternic de vegetație a izbucnit în Grecia

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, vineri, în regiunea greacă Peloponez, în apropierea fostului amfiteatru antic din Epidaur, anunţă surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Zeci de pompieri cu 18 autospeciale şi două avioane depun eforturi pentru stingerea incendiului, informează agenția de presă MEDIAFAX.
Focul afectează o zonă împădurită situată în Epidaur, la circa 60 de kilometri de Atena, în apropierea unui fost amfiteatru antic. Focul este întreţinut de temperaturile caniculare şi de rafalele puternice de vânt.

Potrivit informaţiilor preliminare, incendiul nu ameninţă zone rezidenţiale.
Acesta este al doilea incendiu puternic de vegetație izbucnit în ultimele zile pe teritoriul Greciei
În ultimele săptămâni, în Grecia au avut loc mai multe incendii de vegetaţie, în principal în apropiere de Atena.

Grecia se confruntă anual cu incendii puternice de vegetație în timpul verii.

Recent, pompierii eleni au fost nevoiți să intervină pentru stingerea unui puternic incendiu de vegetație izbucnit miercuri în apropierea localității Kechires din regiunea estică a peninsulei Peloponez.

Intervenția a fost una dificilă deoarece focul este întețit de vântul puternic din regiune, potrivit oficialilor din cadrul brigăzii locale de pompieri.

Autoritățile au anunțat că au fost nevoite să evacueze o parte din cetățenii care locuiesc în Kechries, întrucât flăcările s-au apropiat periculos de mult de o bază militară unde sunt depozitați explozibili.

Ministerul român al Afacerilor Externe a avertizat că există riscul producerii unor incendii puternice de vegetație în Grecia. Avertismentul vine și în contextul în care Grecia este asaltată de turiști români în această perioadă.

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestei țări pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
Citeşte întreaga ştire:https://www.gandul.ro/international/un-nou-incendiu-puternic-de-vegetatie-a-izbucnit-in-grecia-19479209