Vânzările Dacia în Franţa au scăzut cu peste 90%

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi Dacia în Franţa a înregistrat în aprilie o scădere de 90,2% în ritm anual, la 1.227 de unităţi, arată datele publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile, pe fondul măsurilor de izolare adoptate de guvernul francez pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.

Franţa rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Italiei şi Spaniei.

Pe plan global, vânzările de maşini scad semnificativ, din cauza măsurilor adoptate pentru a ţine sub control epidemia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat în perioada ianuarie-aprilie 2020 o scădere de 63%, la 17.805 unităţi, comparativ cu primele patru luni din 2019.

Automobile Dacia a întrerupt în 19 martie producţia la uzinele din Mioveni, până pe data de 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi au fost trecuţi în şomaj tehnic.

Începând de luni, 4 mai, producţia pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată. Toate măsurile sanitare în vigoare în România au fost implementate astfel încât activităţile să se deruleze în condiţii de protecţie a sănătăţii angajaţilor, se arată într-un comunicat al companiei.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/economie/vanzarile-dacia-in-franta-au-scazut-cu-peste-90-1301836