Vesti mai bune din Marea Britanie, Franta si Italia. Scaderea bilanturilor de COVID-19 da sperante
Regatul Unit a inregistrat duminica 413 decese suplimentare in spitalele cu pacienti afectati cu noul coronavirus, cifra care marcheaza o scadere clara si ridica bilantul total la 20.732 de morti in aceasta tara, potrivit AFP.
Noul bilant a fost facut public duminica de catre ministrul agriculturii si mediului George Eustice in cursul unei conferinte de presa, conform Reuters. Aceasta cifra, cea mai scazuta de la sfarsitul lunii martie, marcheaza o diminuare spectaculoasa fata de ziua precedenta, cand s-au inregistrate 813 decese suplimentare.
Ministrul britanic a spus ca un numar total de 152.840 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, o crestere cu 4.463 fata de ziua precedenta.
Marea Britanie inregistreaza in prezent o tendinta descendenta foarte clara a numarului de persoane spitalizate cu COVID-19, a declarat duminica directorul Serviciul national de sanatate (HNS) din Anglia, Stephen Powis.
„Avem in prezent o tendinta foarte clara de reducere a numarului de persoane spitalizate cu noul coronavirus. Aceasta se observa cel mai bine la Londra, dar puteti vedea acelasi lucru si in Midlands (centrul Angliei), ca si inceputul acestui proces si in alte zone ale Regatului Unit”, a spus el.
„Aceasta demonstreaza clar ca felul in care am respectat noi distantarea sociala s-a dovedit benefic, reducand transmisia si propagarea virusului”, a subliniat acesta.
Cel mai mic bilant negru in Italia dupa 14 martie
Si Italia a inregistrat 260 de decese suplimentare din cauza epidemiei de COVID-19 in ultimele 24 de ore, ceea ce reprezinta cifra cea mai scazuta dupa 14 martie cand peninsula deplansese 175 de morti, potrivit France Presse.
Din 14 martie, Italia a inregistrat in fiecare zi peste 300 de morti, atingand culmi de 1.000 de decese, la un total de 26.644 de morti, potrivit bilantului publicat duminica de protectia civila.
Numarul persoanelor diagnosticate in prezent ca pozitive pentru noul coronavirus a crescut in schimb, dupa sase zile consecutive de scadere, atingand 106.103, adica cu 256 mai mult decat sambata.
Totalul cazurilor – de contaminari, vindecari si decese – este de 197.675.
Regiunea cea mai afectata ramane Lombardia cu aproape jumatate din decesele inregistrate in toata peninsula, adica 13.325 de morti, urmata de Emilia-Romagna, cu 3.386 de morti si Piemont, cu 2.823 de morti.
„Am obtinut un rezultat foarte important, trebuie acum sa incercam sa mentinem riscul la fel de scazut pe cat posibil si sa evitam o noua crestere a numarului de infectii, stabilizand numarul pacientilor aflati la terapie intensiva”, care se ridica in prezent la 2.009 persoane, a comentat Franco Locatelli, presedintele Consiliului superior al sanatatii (CSS), un organ consultativ al guvernului.
„In pofida progreselor, inca nu am iesit din aceasta furtuna. Trebuie sa continuam masurile de distantare sociala si alte masuri care au dat rezultate concrete in lupta impotriva virusului”, a avertizat expertul.
La randul sau, Franta a anuntat ca numarul deceselor inregistrate din cauza epidemiei de COVID-19 a continuat sa scada in ultimele 24 de ore, duminica inregistrandu-se 242 de decese suplimentare, dintre care 152 in spitale si 90 in azilurile de batrani, fata de 369 in ziua precedenta, bilantul total al deceselor fiind de 22.856, a anuntat Directia generala a sanatatii (DGS), potrivit AFP, DPA si Reuters.
Epidemia a ucis 14.202 persoane in spitale in ultimele cinci saptamani si 8.654 in azilurile de batrani si alte institutii medico-sociale, a precizat DGS intr-un comunicat.
Conform DGS, 124.575 de cazuri ar fi confirmate in Franta. In prezent, 28.217 persoane sunt spitalizate cu boala COVID-19, cu cinci persoane mai putin decat cu o zi in urma.
Numarul pacientilor internati la terapie intensiva din cauza COVID-19 se ridica la 4.682, adica cu 43 de pacienti mai putin.
De la inceputul epidemiei, 87.985 de persoane au fost spitalizate si 44.903 s-au intors la domiciliile lor in Franta.
Premierul francez Edouard Philippe va prezenta marti in fata Adunarii Nationale „strategia nationala a planului de iesire din izolare” care urmeaza sa debuteze progresiv la 11 mai, dupa opt saptamani de masuri restrictive.
Saptesprezece domenii prioritare au fost identificate pentru iesirea din izolare, printre care revenirea la scoala, reluarea activitatii in companii, functionarea corespunzatoare a transportului public, aprovizionarea cu masti si gel dezinfectant, politica de testare si sprijinul pentru persoanele in varsta.
Citeşte întreaga ştire:http://www.ziare.com/stiri/coronavirus/vesti-mai-bune-din-marea-britanie-franta-si-italia-scaderea-bilanturilor-de-covid-19-da-sperante-1608577