2.000 de voluntari din Marea Britanie, infectați, în mod deliberat, cu SARS-CoV-2

Cel puțin 30.000 de oameni sunt testați pentru un vaccin anti-Covid, în Europa, a anunțat șeful Agenției Europene a Medicamentului.

Două mii de voluntari din Marea Britanie vor fi infectaţi, în mod deliberat, cu SARS-CoV-2, pentru ca experții să stabilească dacă serul experimental oferă protecţie. Peste ocean, Administraţia Americană pentru Reglementarea Alimentelor şi Medicamentelor are o poziţie tranşantă: „Ştiinţa dictează deciziile noastre. Nu vor fi coborâte standardele pentru a grăbi aprobarea unui vaccin anti-Covid.”

Infectarea cu noul coronavirus a celor 2.000 de voluntari englezi se va face totuși cu o așa-numită „plasă de siguranță”. Întâi, oamenii vor primi vaccinul anti-Covid la care lucrează savanții. După o lună de la vaccinare, medicii le vor inocula în organism SARS-CoV-2, să vadă dacă vaccinul le-a oferit sau nu imunitate.

Diferența între cele două momente este extrem de importantă. Un vaccin conține virus mort sau atenuat, care provoacă organismul să recunoască și să atace virusul. Inocularea unui virus viu-agresiv, apoi, este deja altă poveste, însă acea „plasă de siguranță” a vaccinului ar trebui să funcționeze.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/2-000-de-voluntari-din-marea-britanie-infectati-in-mod-deliberat-cu-sars-cov-2-planul-specialistilor.html