Activitatea economică în Franța se redresează: Sectorul construcţiilor a ajuns aproape de perioada de dinaintea crizei provocate de COVID-19

Activitatea economică în Franţa a fost în iulie cu 7% sub nivelul normal, o uşoară îmbunătăţire faţă de iunie (9% sub nivelul normal), după ce sectorul construcţiilor a ajuns aproape de perioada de dinaintea crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), se arată într-un raport publicat de Banca Centrală a Franţei, transmite Reuters.

De asemenea instituţia a estimat că în august activitatea în industrie şi în sectorul serviciilor va fi stabilă, potrivit agerpres.ro.
A doua economie a zonei euro s-a contractat cu 13,8% în trimestrul doi din 2020, în linie cu estimările Băncii Franţei. Este cel mai sever declin de după Al Doilea Război Mondial, pe fondul efectelor pandemiei.

„Redresarea a continuat în iulie, într-un ritm mult mai moderat, în linie cu traiectoria anticipată luna trecută”, se arată în raportul lunar al Băncii Franţei privind condiţiile de afaceri.

Şi ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat că economia Franţei ar trebui să aibă o performanţă mai bună decât declinul de 11% estimat pentru 2020.
Măsurile adoptate de Guvern, cum ar fi ajutorul de stat pentru companii şi decizia de a nu majora taxele pentru a încuraja cheltuielile de consum, ar trebui să sprijine o redresare spre finalul anului, a explicat oficialul francez.

„Vom lupta pentru a ne asigura că putem face mai mult decât declinul de 11%”, a dat asigurări Le Maire.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiripesurse.ro/activitatea-economica-in-franta-se-redreseaza-sectorul-constructiilor-a-ajuns-aproape-de-perioada-d_1494263.html