Amazon.com l-a acuzat luni, pe preşedintele american Donald Trump de presiuni şi părtinire, pentru atribuirea companiei concurente, Microsoft a unui contract în valoare de 10 miliarde de dolari, transmite News.ro.

În plângerea înregistrată la Curtea Federală de Litigii a Statelor Unite, Amazon afirmă că Trump a lansat atacuri publice la adresa companiei. Contractul de servicii cloud al Pentagonului purta numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure.

Potrivit reclamaţiei, motivul lui Trump a fost „de a face rău inamicului său politic Jeffrey P. Bezos, fondator şi director general al Amazon.com, compania mamă a Amazon Web Services, şi proprietar al Washington Post”.

Trump i-a criticat de mult timp pe Bezos şi Amazon din cauza nivelului scăzut al taxelor plătite şi a acuzat publicaţia Washington Post că a făcut lobby pentru Bezos şi Amazon şi mai mult, răspândeşte informaţii neadevărate, potrivit sursei menţionate.

Amazon cere o reevaluare a propunerilor făcute Pentagonului şi o nouă decizie referitoare la atribuirea contractului. Compania şi Departamentul Apărării nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Într-o audiere recentă în Congres, un oficial de rang înalt al Pentagonului în domeniul tehnologiei, Dana Deasy, a negat că Trump sau Casa Albă ar fi influenţat procesul de selecţie pentru contractul JEDI.

Citeşte întreaga ştire:https://www.bursa.ro/amazon-il-acuza-pe-donald-trump-de-pierderea-unui-contract-estimat-la-10-miliarde-de-dolari-62906838