Ambasada României în Spania, ANUNȚ pentru SUTE de români. Pașii de urmat

”Aproape 400 de cetățeni români își vor primi în zilele următoare pașapoartele solicitate la Secția Consulară Madrid înainte de debutul pandemiei, dar și pe cele solicitate la sfârșitul lunii mai când a fost reluată activitatea cu publicul!

Dacă vă numărați printre persoanele care au solicitat obținerea de pașapoarte la Secția Consulară Madrid, vă reamintim că eliberarea acestora se va face NUMAI prin intermediul Poștei spaniole CORREOS.

Această procedură vizează doar cetățenii români care NU au optat inițial pentru trimiterea prin poștă.” anunță Ambasada României în Spania.

Iată, în continuare, mai mult, de pe site-ul MAE:

”Vă prezentăm pașii de urmat:

Accesați pagina http://madrid.mae.ro/cauta-pasaport și urmați instrucțiunile afișate. Dacă în urma căutării apare explicația “pașaportul dvs. este disponibil ” treceți la punctul 2.

Vă prezentați la cel mai apropiat oficiu poștal CORREOS.

Achiziționați două plicuri cartonate astfel:

“sobre verde cartón, pequeño” în valoare de 1,15 euro“sobre verde cartón, mediano “ în valoare de 1,34 euro

Solicitați funcționarului aplicarea pe plicul mic a unor timbre în valoare de 5,50 euro(contravaloarea serviciului poștal ¨correo certificado¨ valabil pe tot teritoriul Spaniei)

Solicitați funcționarului aplicarea pe plicul mare a unor timbre pentru “envio ordinario”.

Prețul timbrelor, pentru plicul mare, depinde de distanța de la care solicitați expedierea către Secția Consulară Madrid.

Spuneți funcționarului care vă deservește că trimiteți plicul mare la Madrid cod poștal 28031.

Pe PLICUL MIC, la ¨DESTINATARIO¨ treceți adresa dvs., adresa la care doriți să ajungă pașaportul dvs. sau al copilului, în cazul în care ați solicitat obținerea unui pașaport pentru un minor.

NU e necesar să completați pe plicul mic partea EXPEDITOR (REMITENTE). Va fi completată ulterior de către Secția Consulară Madrid.

Pe PLICUL MARE la DESTINATAR (DESTINATARIO) treceți:

SECCION CONSULAR EMBAJADA DE RUMANIA

AVD. DE LA ALBUFERA 319

MADRID 28031

Pe o coală de hârtie, vă rugăm să scrieți următoarele:

– următorul text ”Solicit trimiterea pașaportului prin poștă”, numele dvs. cu litere de tipar, codul numeric personal de 13 cifre pe care-l găsiți în cartea dvs. de identitate, în pașaport sau pe certificatul de nașteresemnați hârtia și puneți data.

Dacă solicitați trimiterea unui pașaport pentru minor, trebuie să treceți și numele minorului și codul numeric personal al acestuia.

Introduceți în plicul mare coala de hârtie cu datele precizate anterior și plicul mic nesigilat!!!!

Ulterior, sigilați plicul mare și predați-l funcționarului de la oficial poștal.

ATENTIE!!!

Adulții fac cererea în nume propriu.

Pentru minori, cererea se trimite de către părintele care a solicitat pașaportul.

Toate aceste operațiuni trebuie făcute pentru fiecare pașaport în parte.

Nu este permisă trimiterea a două sau mai multe pașapoarte în același plic.

Odată ce plicul dvs. ajunge la secția Consulară, vom verifica dacă datele trecute de dvs. pe coala de hârtie corespund cu datele declarate la momentul depunerii cererii de obținere a pașaportului.

Vă vom expedia pașaportul sub formă de trimitere recomandată ¨certificada¨.

Astfel, există garanția că pașaportul dvs. vă este înmânat personal de către factorul poștal pe bază de semnătură. În cazul în care nu sunteți găsit trei zile la rând la adresa indicată, vi se va lăsa un aviz pentru a vă prezenta dvs. la oficiul poștal în termen de maxim 10 zile în vederea ridicării plicului.

Vă rugăm să fiți extrem de atenți ca adresa pe care o treceți pe plicul mic să fie corectă. Este adresa dvs. la care așteptați pașaportul. Vă rugăm să o scrieți clar și citeț.”

Citeşte întreaga ştire:https://www.dcnews.ro/ambasada-romaniei-in-spania-anunt-pentru-sute-de-romani-pasii-de-urmat_754731.html